Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
MapleJet Europe

"HX Nitro-printer is geschikt voor batch-etikettering van o.a. aardappelen en asperges"

MapleJet, een Canadese fabrikant van inkjetsystemen voor een breed scala aan toepassingen zoals het bedrukken van banderollen, kondigt de oprichting aan van een nieuwe Europese dochteronderneming in Bergheim, Duitsland. Onder de naam MapleJet Europe zal de vestiging in Bergheim dienen als hub voor verkoop en marketing in heel Europa. Vooral de 'Hx Nitro' printoplossing wordt steeds populairder in Europa, merkt Frank Rüttgers op. De Managing Director is met zijn bedrijf Marking and More al vele jaren nauw verbonden met MapleJet en zal het bedrijf overdragen aan MapleJet Europe.

"In de afgelopen twee jaar van verkoopactiviteiten voor MapleJet in Duitsland hebben we gemerkt dat de producten van MapleJet zeer goed worden geaccepteerd in de markt. We hebben het aantal projecten gestaag kunnen verhogen en zijn doorgedrongen in sectoren waarin we voorheen niet actief waren. We beseften ook dat het cruciaal is om klantfeedback te integreren in toekomstige ontwikkelingen en waar nodig aanpassingen door te voeren. Dankzij de hoge betrouwbaarheid van de apparaten hoeven we ons technisch niet opnieuw te organiseren," zegt Rüttgers.


Michèle Pollnik en Frank Rüttgers op expoSE 2023. Na hun succesvolle debuut op de beurs in Karlsruhe nemen ze dit jaar weer deel. Terugkijkend is de beurs de ideale marktplaats om in korte tijd veel informatie te verzamelen en te gebruiken.

Uitstel van activiteiten voor nieuwe projecten
Als onderdeel van de reorganisatie zal de merknaam Marking and More van de markt verdwijnen. Rüttgers: "Toen het label in 1997 werd opgericht, hadden we niet de intentie om op wereldwijde of Europese schaal te opereren. Dat is nu veranderd. We blijven alle bestaande klanten bedienen met ons complete assortiment en brengen ook alle verbruiksartikelen op de gebruikelijke manier op de markt. Omdat we verantwoordelijk zijn voor de distributie van MapleJet printers in heel Duitsland en ook het dealernetwerk in Europa willen opbouwen, stellen we onze activiteiten voor nieuwe projecten uit."

De focus ligt nog steeds op de Duitse markt, waar de vraag erg groot is. "Op de FachPack in Neurenberg gaan we voor het eerst actief op zoek naar strategische verkooppartners in Duitsland en andere Europese landen. Tot nu toe hebben we ook MapleJet printers verkocht aan Oostenrijk, Zwitserland en Hongarije. Maar eerlijk gezegd kunnen we deze markten van hieruit niet volledig bedienen."

"De markt is duidelijk aan het evolueren naar producten die gemakkelijk te gebruiken zijn, een hoog niveau van connectiviteit hebben, betaalbaar zijn en toch aan een hoge standaard voldoen. Niet veel producten hebben deze kenmerken. Maar de 'HX Nitro' zeker wel. De uitdaging is nu om al deze goede eigenschappen goed te gebruiken. Dankzij onze decennialange ervaring met een breed scala aan etiketteertechnologieën is het voor ons niet moeilijk om de apparaten daar te plaatsen. Veel van onze klanten zijn verrast over wat de printers kunnen en voor welke toepassingen ze gebruikt kunnen worden. Zelfs wij waren in het begin verrast," legt Rüttgers uit.


De gevel van het bedrijfsgebouw van MapleJet Europe in Bergheim.

Projectondersteuning van veraf
Het beursdebuut op expoSE 2023 resulteerde in talrijke aanvragen, directe verkopen en zakelijke relaties met branchegenoten. "We konden de 'HX Nitro' plaatsen voor het batch-etiketteren van aardappelen en asperges. Dankzij de nauwe samenwerking met BANDALL bewegen we automatisch naar andere sectoren." Ondanks een gebrek aan ervaring in de groenten- en fruitsector gingen de eerste projecten perfect van start. "Door tijdgebrek moesten we een etiketteeroplossing in Zwitserland volledig op afstand oplossen, zonder ooit bij de klant te zijn geweest. Zij stuurden ons monsters en wij kwamen met een oplossing. Deze oplossing werd geïmplementeerd en geassembleerd in ons bedrijf, waarna we een paar video's opnamen voor de ingebruikname en het systeem verzonden. Het werkte allemaal perfect."

Voor meer informatie:
Frank Rüttgers
MapleJet Europa
Kopernikusstraße 13
50126 Bergheim, Duitsland
Tel: +49 (0)2271 83 83 00
[email protected]
www.maplejet.com/eu

Publicatiedatum: