Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse AGF-export +14%

Turkije bereikte in mei een opmerkelijke mijlpaal met de export van verse groenten en fruit ter waarde van 284 miljoen dollar. De voorzitter van de Associatie van exporteurs van groenten en fruit uit het Middellandse Zeegebied (AKIB), Ferhat Guruz, kondigde aan dat de sector een stijging van 14% zag vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, zo meldt BazaarTime.

Guruz benadrukte dat in deze periode 354.282 ton groenten en fruit werd verkocht op internationale markten. "In mei bedroeg de export van Turkse AGF 284 miljoen dollar. Onze associatie droeg 43% bij aan deze prestatie, met een regionale export van 122,4 miljoen dollar," verklaarde hij.

De exportsector zag opmerkelijke stijgingen op belangrijke markten, met Rusland, Irak en Duitsland als belangrijkste bestemmingen. "We realiseerden een stijging van 339% op de Iraakse markt en een stijging van 126% op de Duitse markt. Er werd ook een aanzienlijke groei genoteerd in Libië, Tsjechië en Georgië," merkte Guruz op.

Wat specifieke producten betreft, voerden perziken de export met 81,2 miljoen dollar aan, gevolgd door kersen en morellen met 34,6 miljoen dollar en tomaten met 28,6 miljoen dollar. Deze sterke prestatie onderstreept de groeiende invloed van Turkije op de wereldwijde AGF-markt.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: