Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK nog niet klaar met grenscontrolesystemen

In het VK hebben de autoriteiten vastgesteld dat importeurs opzettelijk fouten maken op douanedocumenten om de post-Brexit grenskosten te omzeilen, wat wordt toegeschreven aan een inefficiƫnt grenscontrolesysteem. Dit heeft geleid tot grotere vertragingen en operationele problemen.

Een woordvoerder van HM Revenue and Customs (HMRC) verklaarde: "We hebben een patroon vastgesteld waarbij importeurs opzettelijk onjuiste informatie verstrekken op hun papieren om de vereiste heffingen niet te hoeven betalen. Dit ondermijnt niet alleen de grensbeveiliging van het VK, maar benadeelt ook bedrijven die zich aan de regels houden." De invoering van nieuwe grenscontroles ter verbetering van de bioveiligheid heeft geleid tot aanzienlijke verstoringen.

Na de nieuwe controles voor plantaardige en dierlijke producten uit de EU heeft de regering geconstateerd dat sommige handelaren en logistieke bedrijven hardnekkig onjuiste formulieren blijven indienen. De regering heeft zich ertoe verbonden dit probleem aan te pakken.

Met ingang van 30 april zijn inspecties van bepaalde goederen aan de grensposten verplicht op grond van nieuwe regels, waarbij de vergoedingen per product verschillen. Toch worden de regels nog steeds niet nageleefd, omdat bedrijven proberen deze controles en extra kosten te ontlopen.

Nigel Jenney, Chief Executive van het Fresh Produce Consortium, benadrukte de nadelige gevolgen voor de toeleveringsketen en merkte op dat AGF gevoelig is voor vertragingen, waarbij sommige zendingen tot 48 uur vertraging oplopen. Jenney bekritiseerde de inefficiƫntie van het systeem en de hoge kosten voor bedrijven en noemde de aanpak van de overheid "obsceen duur" en "zeer bureaucratisch".

Nu het VK zich aanpast aan de post-Brexit handelsomgeving, is de dringende behoefte aan een gestroomlijnd en kosteneffectief grenscontrolesysteem duidelijk. Het doel is een eerlijk en veilig handelslandschap te waarborgen, te midden van zorgen over mogelijke vertragingen.

Bron: fpcfreshtalkdaily.nl

Publicatiedatum: