Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kallos Global

"Vraag naar citrus toegenomen in Afrika"

De vraag naar citrus in landen op het Afrikaanse continent is de afgelopen acht jaar toegenomen. Easy peelers en sinaasappels vormen het grootste deel van de vraag, waarbij sinaasappelen vooral populair zijn vanwege het langere seizoen en de goede houdbaarheid van Valencia-variëteiten. "Met de grotere vraag is ook de concurrentie toegenomen, niet alleen voor Zuid-Afrikaanse producten, maar ook uit andere teeltlanden," zegt Rohan Meyer, Commercial Manager - Afrika, voor Kallos Global.

Het exportbedrijf is gevestigd in Kaapstad en beschouwt zichzelf als leider in de export van fruit naar het Afrikaanse continent sinds 1943; een nalatenschap van 81 jaar en meer.

"Velen zien het Afrikaanse continent misschien als één markt of één regio, maar de complexiteit is echt. Elk land heeft zijn eigen eisen, dynamiek en uitdagingen. We verzenden naar meer dan dertig landen op het Afrikaanse continent en handelen in verschillende fruitsoorten, verpakkingsspecificaties, fruitsoorten, kwaliteitsklassen en valuta's. Dit maakt elk land uniek en biedt kansen, maar ook verschillende uitdagingen en risico's", aldus Meyer.

De belangrijkste citrus teeltlanden in Afrika, namelijk Zuid-Afrika, Egypte en Marokko, hebben goede vooruitgang geboekt op het continent, maar concurreren ook hevig met elkaar. "Marokko is een sterke concurrent, vooral in West-Afrika. In Oost-Afrika is Egypte sterk met een lang seizoen en zeer concurrerende prijzen - ze maken ook deel uit van de Gemeenschappelijke Markt voor Oostelijk en Zuidelijk Afrika (COMESA), dus vrij van importheffingen. De citrussector in Zimbabwe is de afgelopen jaren een belangrijke speler geworden, vooral in Oost-Afrika, waar de importheffing is opgeheven. We kopen nu in vanuit Zimbabwe om op die markt te kunnen concurreren," legt Meyer uit.

"Hoewel betalingen en de beschikbaarheid van buitenlandse valuta nog steeds grote uitdagingen vormen in Afrika, zijn appelen onze belangrijkste drijvende kracht achter de export. We leveren het hele jaar door appelen. Door dit succes hebben we in de loop der jaren ons assortiment voor onze klanten uitgebreid. Tegenwoordig omvat dit assortiment de meeste fruitsoorten, waaronder citrus. Kallos Global heeft bovendien sterk geïnvesteerd in onze aanwezigheid in Afrika, met partnerschappen, joint ventures en de bouw van faciliteiten voor gekoelde opslag, om onze ontvangers een concurrentievoordeel op de markt te bieden."

"De vraag naar diverse citrussoorten is toegenomen in Afrika en we voegen enorm veel waarde toe aan de teler," besluit Meyer.

Voor meer informatie:
Rohan Meyer
Kallos Global
Tel: +27 (0)21 912 1500
[email protected] / [email protected]
www.kallos.co.za

Publicatiedatum: