Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Picnic gebruikt AI om verkoop van bananen te voorspellen

Lidl VK roept aannemers op om winkels uit te breiden
Lidl roept aannemers in heel het VK op om deel te nemen aan een reeks evenementen om nieuwe relaties te smeden en bestaande partners te ontmoeten, terwijl het bedrijf honderden nieuwe winkels wil openen in Groot-Brittannië. De evenementen vinden in juli plaats in Newcastle, Glasgow, Birmingham en Southampton.
Bron: corporate.lidl.co.uk

Picnic gebruikt AI om verkoop van bananen te voorspellen
De vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie is klaar om een "enorme" boom in online boodschappenbezorging te veroorzaken, volgens de CEO van Picnic, een Nederlandse app-only supermarkt die snel uitbreidt naar Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf maakt al gebruik van AI voor een groot aantal activiteiten, legt CEO Michiel Muller (59) uit in het 43.000 m² grote distributiecentrum van het bedrijf in Utrecht. "Bijvoorbeeld voorspellen hoeveel bananen we over drie weken zullen verkopen. Of wat er gebeurt als het goed of slecht weer is. Of onze hele routeplanning", vertelde hij AFP.
Bron: france24.com

Schotse broccoli-chipsgroep krijgt notering in supermarkt
Een Schotse fabrikant van broccoli-chips is klaar voor groei nu het meerdere grote supermarktketens heeft binnengehaald, nadat het een financiering van £ 510.000 heeft gekregen. Growers Garden, gevestigd in Cupar, maakt chips met een smaakje van lokaal gewonnen groenten die anders verloren zouden gaan. De financiering van HSBC VK zal worden gebruikt om de opslagcapaciteit te verdrievoudigen, zodat de faciliteit de voorraad van een half miljoen eenheden kan bevatten die nodig is om de nieuwe supermarktklanten te bevoorraden.
Bron: insider.co.uk

VK: Co-op bouwt voort op leiderschap in snelle handel
Met een online afzet van £311 mln in 2023 is Co-op de toonaangevende speler in het quick commerce kanaal van de VK AGF-markt. Met de combinatie van zowel eigen platforms als die van partners en bezorgdiensten bereikt de online service van de retailer 83% van de bevolking van het VK. Het grootste deel van de online activiteiten wordt gedreven door afzet via de drie grote aggregator/bezorgbedrijven: Deliveroo, Uber Eats en Just Eat, die elk meer dan 1.000 Co-op winkels op hun platforms hebben".
Bron: igd .com

VK: Student-run food hubs gelanceerd op scholen
Op scholen in West Sussex zijn door studenten gerunde voedselhubs gelanceerd die overtollige groenten en fruit aanbieden. Het initiatief, Grub Club genaamd, heeft als doel te voorkomen dat voedsel op de vuilnisbelt belandt en gezinnen gemakkelijker toegang te geven tot gezond en voedzaam voedsel. Het programma, opgezet door UKHarvest, wordt gefinancierd door een donatie van het King Charles III Charitable Fund.
Bron: bbc.com

Duitsland: EG Group en Lekkerland breiden uitrol van REWE Express bij tankstations uit
EG Group en Lekkerland, een dochteronderneming van REWE Group, hebben de uitrol van de REWE Express verkooppunten uitgebreid naar meer Esso tankstations in Duitsland. REWE Express is bedoeld voor consumenten bij EG benzinestations die onderweg levensmiddelen of kruidenierswaren kopen, voegde het bedrijf eraan toe. Een select assortiment verse producten, waaronder sla, wraps, groenten en fruit, is ook verkrijgbaar in de buurt van de kassa.
Bron: esmmagazine.com

Duitsland: Kaufland biedt leningen aan als betaling
Het Duitse online platform Kaufland werkt samen met Consors Finanz, een aanbieder van consumentenkredieten en onderdeel van BNP Paribas Group. Online shoppers kunnen nu een leningfinanciering gebruiken om producten op het platform te kopen.
Bron: ecommercenews.eu

VK: Waitrose investeert in Blue Yonder's sectorleidende vraagvoorspellingscapaciteit om de klanttevredenheid verder te verbeteren
Waitrose breidt haar samenwerking met Blue Yonder uit met de toevoeging van de in de sector toonaangevende voorspellingscapaciteit van de leverancier van supply chain-oplossingen.
Bron: businesswire.com

Publicatiedatum: