Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laurent Nys (Mabru) benoemd tot Ridder in de Kroonorde

De Belgische koning heeft, op voorstel van minister-president Rudi Vervoort, beslist om Laurent Nys in de rang van 'Ridder in de Kroonorde' te verheffen. Deze onderscheiding werd officieel uitgereikt op vrijdag 21 juni in de lounges van het restaurant 'Comme chez soi', in aanwezigheid van symbolische persoonlijkheden van de Belgische gastronomie die ook werden onderscheiden.


Links Laurent Nys

Een van de nieuwe leden is Laurent Nys, al bijna tien jaar algemeen directeur van de Vroegmarkt in Brussel. De Vroegmarkt beschikt over een terrein van 14 hectare waar een honderdtal groothandelaars en producenten gevestigd zijn die leveren aan alle spelers in de Belgische voedingssector. De Werkhuizenkaai voert wekelijks 15.000 ton aan producten door om restaurants en kruidenierswinkels van het Koninkrijk te bevoorraden.

Laurent Nys wordt geëerd voor zijn bijdragen:

  • Promoten van de Belgische gastronomie: In nauwe samenwerking met de Mastercooks of Belgium heeft hij zijn steentje bijgedragen bij het promoten van Belgische chefs. De zalen van de Vroegmarkt zijn nu vernoemd naar de chefs die vandaag worden geëerd. Hij neemt actief deel aan de wedstrijden en activiteiten die door The Mastercooks of Belgium worden georganiseerd om hun vak te promoten.
  • Internationale invloed: Laurent Nys, als enige Belg verkozen tot lid van de raad van bestuur van de Wereldunie van Groothandelsmarkten, een internationale organisatie die alle groothandelsmarkten ter wereld verenigt en die wordt voorgezeten door de voorzitter van Rungis, heeft ervoor gezorgd dat Brussel de locatie wordt voor het volgende congres van de organisatie, in oktober 2025. Brussel wordt dus voor enkele dagen de wereldhoofdstad van de groothandelsmarkten.
  • Duurzaam en maatschappelijk engagement: Onder leiding van Laurent Nys is bij Mabru de grootste fotovoltaïsche installatie van Brussel gebouwd, met meer dan 26.000 zonnepanelen. Er is ook een systeem voor voedselherverdeling opgezet, waardoor elke dag bijna 2 ton onverkocht voedsel kan worden gedoneerd aan mensen in nood, in samenwerking met het Brusselse OCMW (DREAM-project).

Andere onderscheidingen werden ook toegekend aan drie sterrenchefs die hun stempel hebben gedrukt op de Brusselse gastronomie: Pierre Wynants van 'Comme chez soi', Freddy Vandecasserie van 'La Villa Lorraine' en Jean-Pierre Bruneau van het restaurant 'Bruneau'.

Voor meer informatie:
Mabru
Werkhuizenkaai 22-23
1000 Brussel
+32(0)22 15 51 69
[email protected]
www.mabru.be

Publicatiedatum: