Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnetje heeft gewacht op jubileumeditie Varend Corso Westland

De jubileumeditie van het Varend Corso Westland kende een schitterend weekeinde. Honderdduizenden toeschouwers genoten drie dagen lang van de prachtig versierde corsostoet. Onder een stralende zon voeren de schippers en figuranten van het 25e Varend Corso zondagavond voldaan weer de thuishaven bij FloraHolland binnen.

3D next level won de 1e prijs bij Commerciële Boten en kreeg ook de Buitelaar Innovatieprijs

De Titanic van 's-Gravenzande kreeg de publieksprijs. De toeschouwers wilden maar wat graag mee bepalen wie de publieksprijs het meest verdiende; er werden maar liefst 11.000 stemmen uitgebracht. Voor het kindercorso was een aparte publieksprijs in het leven geroepen. Die ging naar de Hofvilla die meevoeren met Herrie in de Keuken.

Figuratieprijs ook voor Titanic
De corsoboot van 's-Gravenzande viel nog een keer in de prijzen. De jury reikte hen ook de figuratieprijs uit. De figuranten leefden zich helemaal in het verhaal van de Titanic. Elke dag beeldden ze een andere scene uit de welbekende film uit. Zondag zag het publiek hoe het schip in tweeën brak en hoe Jack in Delft zelfs te water raakte. De tweede prijs was voor de figuranten van de Wateringse corsoboot, die Hans en Grietje als thema had. De derde plaats was voor Tea Party van Kwintsheul.

Dit jaar kende de organisatie een speciale waarderingsprijs toe. Die ging naar Danscreatie. De danseressen stonden drie dagen lang vol overgave op de Naaldwijkse zeilende Westlander. Argos ontving de aanmoedigingsprijs, die de jury toekende voor het materiaalgebruik. De Buitelaar Innovatieprijs werd een prooi voor 3D Next Level, die hun 3D-printers overuren had laten maken voor de varende Minion-fabriek. De Johan Huisman Bindersprijs kreeg Juanita van Dooremaal overhandigd.

De kinderen van de Hofvilla wonnen de publieksprijs bij het Jeugdcorso

Blooming Battle
Ook dit jaar streden verschillende groene opleidingen in de Blooming Battle tegen elkaar. De eerste plaats werd veroverd door de inzending Lollypopland van MBO Westland. Candy Shop van Scalda MBO Goes sleepte de tweede prijs in de wacht. De derde plaats van de Blooming Battle ging naar Cocktailbar van MBO Westland.

Corsoboot 's-Gravenzande pakte de dubbelprijs: Figuratie plus de Publieksprijs. Jack dook daarbij zelfs de Schie in.


Eigen foto's

Argos te zien in stoet Varend Corso 2024
Dit jaar had Argos de eer om deel te nemen aan de 25ste editie van het Varend Corso in het Westland. De voorbereidingen van Argos begonnen enkele maanden geleden met een gerestaureerde, 120 jaar oude Westlandse schuit. Na het ontwerpen, voorbereiden en opbouwen kon de boot het afgelopen weekend varen. Drie dagen lang voer de boot 'Smakelijk Verpakt' langs duizenden enthousiaste toeschouwers die langs de kant alle boten stonden aan te moedigen.

Samen stonden medewerkers van Argos zaterdag met familie en vrienden langs de kant om de Argos boot en alle andere boten te bewonderen. Onder het genot van een hapje, drankje en de zon is er genoten van alle boten die langskwamen. De boot van Argos is genomineerd en zondag werd bekend gemaakt dat Argos de prijs Beste Decor prijs voor nieuwkomers in ontvangst mochten nemen.

Voor meer informatie:
Argos
Tel: +31 (0)174 - 630011
[email protected]
www.argos.nu

Publicatiedatum: