Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroege start en goede vooruitzichten druivenoogst Murcia

Vorige week zijn de vroegste rassen pitloze druiven geoogst in de regio Murcia, het belangrijkste druiventeeltgebied van Spanje. De opbrengst is nog beperkt. Pas over twee of drie weken worden iets grotere volumes verwacht.

"Ons steenfruitseizoen is achter de rug. We richten ons nu op de druiven", zegt David Franco, verkoopdirecteur van Grupo Paloma.

"Net als bij het steenfruit loopt het druivenseizoen voorop. De weersomstandigheden zijn immers ideaal. Zowel in de winter als in de lente is er weinig regen gevallen en de temperaturen zijn vrij stabiel, met een groot contrast tussen dag en nacht. We verwachten de gebruikelijke volumes, maar hoge kwaliteit", bevestigt David Franco.

"In onze streek kunnen we de oogst drie à vier weken eerder beginnen dan in andere gebieden in de regio Murcia. Het laat ons toe tot vier maanden product beschikbaar te hebben en onze druiven nu al naast die van Egypte in het schap te leggen. De Europese supermarktketens kunnen vanaf nu op ons rekenen", aldus de verkoopdirecteur van Grupo Paloma.

Voor de vroege rassen vertrouwt Grupo Paloma volledig op het ITUM-programma. "We telen voornamelijk rode pitloze druiven, maar in 2025 gaan we na acht jaar tussen juli en oktober weer witte pitloze op de markt brengen", kondigt David Franco al aan.

"Het is duidelijk dat de groei van de tuinbouw in verschillende mediterrane landen, met name in Egypte, Griekenland en Turkije, leidt tot een felle concurrentiestrijd, ook in het geval van de druiven", legt hij uit. "Er zijn kopers die geleidelijk overstappen van het Egyptische naar het Spaanse product zodra de druiven uit Murcia beschikbaar komen, maar het gros van de Spaanse volumes wordt tussen eind juli en oktober op de markt gebracht."

Het bedrijf verwacht 6 à 7 miljoen kilo pitloze druiven te oogsten, waarvan 95% bestemd is voor de export, voornamelijk voor het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. "In Spanje hebben we ten opzichte van de andere mediterrane teeltlanden het voordeel van de nabijheid tot de bestemmingsmarkt. Bovendien hebben we een hoog niveau van rassenontwikkeling en een efficiënte service."

Voor meer informatie:
David Franco
Grupo Paloma
Tel: +34 968590001 (Spanje)
[email protected]
www.gpaloma.com

Publicatiedatum: