Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kartonnen punnets voor druiven

Plantis Group laat weten dat de eerste Victoria en Black Magic druiven uit Apulië eind deze week worden verwacht. De Italiaanse groep levert aan groothandelaren en retail in het buitenland.

"De oogst staat voor de deur", meldt CEO Claudio D'Alba. "Het warme weer van de afgelopen dagen versnelt het rijpingsproces van de druiven. De eerste druiven zullen daarom iets eerder dan gebruikelijk worden geplukt. Tot half november zullen we zowel pitloze als traditionele witte, rode en zwarte druiven van telers uit Apulië beschikbaar hebben voor onze klanten, die zich voornamelijk in de Scandinavische landen en de Baltische staten bevinden. We verkopen nu al meer dan een maand Siciliaanse druiven. Elke week vertrekken er twee vrachtwagens naar supermarktketens. De hoge startprijzen beperken de export evenwel, want er zijn nog enkele volumes druiven van het zuidelijk halfrond in de Europese schappen aanwezig. Het Italiaanse fruit verliest die concurrentieslag vooralsnog. En dan zijn er nog de Egyptische pitloze druiven. Die worden door sommige kopers verkozen boven de Italiaanse, zelfs als ze voor dezelfde prijs worden aangeboden. Maar de marktsituatie is duidelijk aan de beterende hand voor de Italiaanse druivensector. Het aanbod neemt immers toe en dus beginnen de prijzen te dalen."

Red Globe druiven

Pitloze rassen blijven overal marktaandeel veroveren. "Elk jaar stijgt onze export van pitloze rassen met 10-15%. De traditionele rassen maken de omgekeerde beweging. Je ziet het ook op de Oost-Europese markt, bijvoorbeeld in Polen."

Plantis Group lanceert een nieuwe kartonnen punnet speciaal voor de druiven uit Apulië. De verpakking is ontworpen om de klantervaring te verbeteren. "De punnet met handvat van 800 gram is kleurrijk, opvallend en recyclebaar. Het moet de aankoop van druiven gemakkelijker maken voor alle etnische klanten in Noord-Europa."

Voor meer informatie:
Plantis Group
Piazza Ebalia 1
74123 Tarente – Italië
Tel: +39 99 4521842
[email protected]
www.plantis.it

Publicatiedatum: