Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse sinaasappeloogst geraamd op -7,3%

De Braziliaanse sinaasappeloogst voor het verkoopseizoen 2023/24 wordt geraamd op 378 miljoen kartons van 40,8 kg (MBx) - standaardreferentie, wat overeenkomt met 15,42 mln ton. Dit is een daling van 7,3 procent ten opzichte van de vorige raming (408 miljoen kartons of 16,5 mln ton), voornamelijk als gevolg van slechte weersomstandigheden die culmineerden in een ernstiger droogte, evenals de gevolgen van citrusgreening.

Ondertussen is de raming van het gewicht van sinaasappelen herzien tot 165 gram in 2023/24; dat is 4,2 procent zwaarder dan de vorige raming van 158 gram als gevolg van minder vruchtzetting en de daaruit voortvloeiende grotere ruimte voor het fruit om te groeien.

De totale raming voor de Braziliaanse FCOJ 65 Brix equivalente oogst voor 2023/24 werd eveneens vastgesteld op 1,06 mln ton - een daling van 8,62 procent ten opzichte van de schatting van het Amerikaanse ministerie van Landbouw voor 2022/23 (1,16 mln ton). Dit is te wijten aan de verwachte verminderde beschikbaarheid van fruit voor verwerking, veroorzaakt door droogte, extreem hoge temperaturen en een toename van het aantal gevallen van citrusgreening.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Bron: apps.fas.usda.gov

Publicatiedatum: