Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chileense citroenoogst geraamd op 175.000 ton (+6,7%)

In 2023/24 zal de oogst van citroenen in Chili naar verwachting met 6,7 procent toenemen tot 175.000 ton, dankzij een uitbreiding van het teeltareaal en een stabiele opbrengst. Het areaal voor citroenteelt zal in 2023/24, mede dankzij de grote oogsten, 8.150 hectare beslaan. Dit is een stijging van één procent ten opzichte van 2022/23.

Telers hebben de teelt en export van citroenen als een winstgevend alternatief voor andere gewassen, zoals avocado, ontdekt vanwege de hogere prijzen en de lage waterbehoefte. Het citroenareaal in Chili is gegroeid van 5.911 ha in 2016/17 naar 8.081 ha in 2022/23. Deze groei vond plaats in alle teeltregio's, van de Coquimbo-regio in het noorden tot de O'Higgins-regio in het midden-zuiden van Chili. Meer dan 40% van het aangeplante areaal bevindt zich echter in de Metropolitana-regio, in het centrale deel van Chili.

Chili levert citroenen aan de binnenlandse markt in de zomermaanden, van december tot en met maart, wanneer de prijzen hoog zijn. Tijdens de Chileense winter, van juni tot en met september, zijn de internationale prijzen hoger dan de binnenlandse prijzen, waardoor de meeste Chileense telers hun citroenen exporteren naar Noord-Amerika, Europa en Azië.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Bron: apps.fas.usda.gov

Publicatiedatum: