Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruit Growers Alianza

"We testen verschillende rassen om 100 dagen per jaar Britse kersen te kunnen leveren"

Er werd verwacht dat de kersenoogst in het VK dit jaar vroeg zou beginnen, maar de lage temperaturen begin juni hebben ervoor gezorgd dat de oogst vrijwel in lijn zal zijn met een normaal seizoen.

"We beginnen deze week met plukken in onze kersengaarden in Kent," zegt Boris Manz, Commercial and Procurement Manager bij Fruit Growers Alianza, het importbedrijf voor San Clemente, Purafruit & Gesex in het VK. "We beginnen de oogst met onze vroege rassen en richten ons op de maten 30-32 mm. Het fruit ziet er erg goed uit en we zullen beginnen met het verhandelen van deze eerste volumes in lokale nichemarkten."

Na een zeer uitdagend seizoen 2023 begint Boris zeer optimistisch aan het seizoen. Milush Petrov, FGA's teeltmanager, verwacht een normale oogst, zij het met een latere start dan aanvankelijk gedacht.

"Onze volumes dit jaar liggen in lijn met onze verwachting en het fruit ziet er veelbelovend uit. Onze teeltstrategie was erop gericht om grote kersen van hoge kwaliteit te kunnen oogsten. Dit jaar willen we 20% van onze oogst exporteren naar Europa, het Verre Oosten, het Midden-Oosten en andere landen. Voor onze lokale en exportklanten bieden we onze Buddy's en Tudor aan. Daarnaast introduceren we dit jaar ons premiummerk San Clemente, dat samen met onze eerste Kordia-kersen op de markt komt."

"Over het algemeen lijkt Europa dit jaar een tekort te hebben aan kersen, waarbij het aanbod en de kwaliteit variƫren per herkomst. We zien veel interesse van onze klanten om zo snel mogelijk met het kersenseizoen in het VK te beginnen, en ik ben ervan overtuigd dat consumenten zullen genieten van de ervaring en smaak van onze kersen. Vanaf volgende week zullen we 100% van onze kersen uit het VK betrekken. Onze belangrijkste variƫteiten zijn Regina, Kordia, en Lapins, en we testen verschillende rassen om 100 dagen per jaar Britse kersen te kunnen leveren aan onze klanten, zowel lokaal als wereldwijd."

Over FGA
FGA is een bedrijf dat eigendom is van telers en werd in 2009 opgericht door twee van Chili's meest gerespecteerde teler-exporteurs, San Clemente en Gesex. "We zijn er trots op de grote Britse en Europese retailers te kunnen bedienen via verschillende afzetkanalen. We fungeren als lokale vertegenwoordigers voor onze teeltbedrijven in Chili, Peru en het Verenigd Koninkrijk voor alle directe en indirecte zendingen."

Voor meer informatie:
Boris Manz
Fruit Growers Alianza
[email protected]

Publicatiedatum: