Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
rol kas ook steeds belangrijker

VS importeert steeds meer Mexicaanse kastomaten

Sinds het jaar 2000 is de import van tomaten in de Verenigde Staten met 176 procent toegenomen. Gedurende de afgelopen twee decennia kwam vrijwel alle groei in de import van tomaten van tomaten die in kassen worden geteeld. Aan het begin van de jaren 2000 maakten kastomaten ongeveer 14 procent uit van het volume en 23 procent van de waarde van alle geïmporteerde tomaten. Tegen het begin van de jaren 2020 vertegenwoordigden kastomaten 60 procent van het totale importvolume van tomaten en 59 procent van de waarde ervan.

De toename was voornamelijk te danken aan de uitbreiding van de jaarronde teelt van kastomaten in Mexico, de belangrijkste leverancier van tomaten aan de Verenigde Staten. Hoewel de teelt van kastomaten in de Verenigde Staten in deze periode ook is toegenomen, was de import in 2023 goed voor naar schatting 88 procent van het binnenlandse aanbod van kastomaten.

Het aandeel van de import van kastomaten varieert per tomatenras. In 2023 was bijna 80 procent van alle import van cherrytomaten en trostomaten afkomstig uit de kas, vergeleken met een derde van de totale import van Roma-tomaten.

Bron: USDA

Publicatiedatum: