Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Havens van Cartagena, Triëst & Monfalcone, Riga en North Sea Port starten samenwerking

Port of Cartagena, Ports of Trieste and Monfalcone, Freeport of Riga Authority en North Sea Port slaan de handen ineen. Als middelgrote Europese havens gaan ze samenwerken rond duurzaamheid, energietransitie, digitalisering en het Europese transportnetwerk, zo meldt North Sea Port.

Met de ondertekening van een verklaring gaat deze samenwerking van start. De vier havens willen hun kennis en best practices uitwisselen op het gebied van energiemanagement, inclusief de introductie van hernieuwbare energiebronnen, milieumanagement en duurzaam havenmanagement. De havens gaan ook samen commerciƫle belangen versterken en ladingstromen tussen de havens ondersteunen. Het delen van kennis over verdere digitalisering, zoals Port Community System (PCS) en verkeersmanagement, hoort daarbij.

Een andere belangrijke doelstelling van het netwerk is een samenwerking voor financieringsmogelijkheden en gezamenlijke projecten in het kader van Europese subsidies.

Netwerk middelgrote havens
"Met dit initiatief geven de vier havens het startsein voor een niet-exclusief netwerk van middelgrote havens om kennis uit te wisselen en verdere operationele samenwerking te verkennen. Het netwerk toont aan dat de Europese havengemeenschappen geƫngageerd en ambitieus zijn in het bereiken van Europese doelstellingen."

Bron: North Sea Port

Publicatiedatum: