Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met vrachtauto door Blankenburgtunnel gaat 8,70 euro kosten

Vrachtauto's gaan 8,70 euro betalen om vanaf december door de nieuwe Blankenburgtunnel te mogen rijden tussen Vlaardingen en Rozenburg. Voertuigen met een gewicht onder de 3500 kilo zoals busjes en personenwagens moeten 1,45 euro aftikken. Dat heeft de RDW bekendgemaakt bij het installeren van de camera's die worden gebruikt voor de tolheffing.

De Blankenburgtunnel verbindt de A20 en de A15 met elkaar en gaat zeven minuten reistijd schelen. Gebruikers hoeven niet te stoppen voor een tolpoortje, maar de camera's registeren het kenteken. Betalen kan dan per keer, via een automatische afschrijving of door het gebruik van een tegoed. Dankzij dit systeem is er geen tijdverlies door wachttijden.

De RDW adviseert gebruikers vooraf te registeren om de verrekening soepel te laten verlopen. Met de opbrengst wordt een deel van de aanleg gefinancierd. De tarieven worden jaarlijks geïndexeerd en kunnen dus stijgen in de toekomst.

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: