Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse gemberoogst begint met leveringsproblemen

De eerste gember van het nieuwe seizoen is weer geoogst in Peru, maar op de markt doen er zich enkele leveringsproblemen voor. Sectorspecialist Federico Montoro López wijst op een stijging van de prijs per kilo.

Tijdens een bezoek aan Pichanaki, Junín, een belangrijk gemberteeltgebied in Peru, identificeerde Montoro verschillende factoren achter deze problemen, waaronder een krimp in het areaal die wordt toegeschreven aan de daling van de prijzen in de voorgaande jaren en een overaanbod na de areaaluitbreiding in 2020. Daarnaast is er de aanwezigheid van ziekten zoals Ralstonia en Erwinia, verergerd door ongunstige weersomstandigheden in verband met El Niño.

Bovendien schommelen de gemberprijzen wekelijks en wordt voor 2024 een kortere oogstperiode verwacht, tot ongeveer eind dit jaar in plaats van tot half februari, zoals gebruikelijk.

Ondanks de uitdagingen is er bemoedigend nieuws voor de maand augustus. Dan wordt verwacht dat de oogst toeneemt, wat zou kunnen helpen om aan de grote vraag te voldoen, vooral naar biologisch product. Met preventieve strategieën en goede teeltpraktijken wordt nu getracht de effecten van opkomende ziekten en andere problemen in de komende maanden te verzachten.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum: