Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrieuropa

Wisselend weer hebben impact op teelt en afzet Italiaanse watermeloenen

"De oogst van Dumara watermeloenen was goed van start gegaan, maar als gevolg van de hoge temperaturen liep het seizoen vanaf 25 mei een week voor op schema. Het leidde tot een aanbodoverschot op de markt en omdat de zomerse temperaturen in de rest van Europa op zich lieten wachten, kwam de vraag niet goed op gang", vertelt Alberto Nocera, voorzitter van de Italiaanse telersvereniging Agrieuropa.

Zoals gebruikelijk startte Agrieuropa de watermeloenoogst half mei. Het seizoen gaat door tot begin september. Dit jaar is het areaal van de grote kalibers (tot 15 kilo) met 50 hectare afgenomen. Dat van de andere watermeloentypes is gelijk gebleven.

"Momenteel is er niet veel product beschikbaar in Italië, maar twee weken geleden zijn de prijzen gedaald. We proberen nu enkele centen per kilo meer los te peuteren bij de kopers."

"Voor de miniwatermeloenen is de situatie helemaal anders. De consumptie trekt helemaal niet aan. Er is geen vraag en de prijzen zijn echt laag, zowel in Italië als in het buitenland. We weten echt niet wat er aan de hand is. Voor de grote maten daarentegen is en blijft Europa onze belangrijkste markt, maar nu de temperaturen stijgen, beginnen we ook bestellingen binnen te krijgen van Italiaanse handelaren."

"Het seizoen verloopt allesbehalve stabiel. Door de wisselende weersomstandigheden hebben we nu eens veel, dan weer weinig product. Het wordt steeds moeilijker om watermeloenen te telen, ook omdat we almaar meer aanvallen van insecten en schimmels zien", aldus Nocera.

Voor meer informatie:
Agrieuropa Soc. Coop. Agr.
S.S. 148 Pontina Km 97,700
04019 Terracina (LT) – Italië
Tel: +39 (0)773 756158
Tel: +39 (0)773 756408
[email protected]
www.agrieuropa.it

Publicatiedatum: