Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ell-e van Dari Ecomeccanica (Italië)

Oogstmachine voor babyleaf maximaliseert efficiëntie en behoudt productkwaliteit

De vraag naar groenten van hoge kwaliteit groeit wereldwijd. Telers worden echter geconfronteerd met steeds complexere uitdagingen, zoals een tekort aan arbeidskrachten, stijgende kosten en de noodzaak om de impact op het milieu te beperken.

In deze context biedt Ell-e, een machine die geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijkheid combineert, telers een complete oplossing voor de oogst van babyleaf. "De innovatie van Ell-e ligt in het SC001 elektrische trilsysteem: een revolutionair onderdeel dat een onberispelijke selectie van het gewas garandeert. Zelfs de kleinste onzuiverheden in babyleaf worden verwijderd", beschrijft Francesco Roselli de gepatenteerde oogstmachine van Dari Ecomeccanica.

Ell-e is niet alleen een machine die babyleaf oogst, ze optimaliseert ook het hele proces. "Een transportband aan de zijkant begeleidt de producten voorzichtig naar de kisten. Zo blijft het product heel vers en wordt beschadiging tot een minimum gereduceerd. Omdat de perfect samenwerkende trimborstels de onzuiverheden en overtollige bladeren verwijderen, is het resultaat een esthetisch perfect product."

"Het vlaggenschip van Ell-e is de SC001 sorteereenheid, een revolutionaire technologie die elk afzonderlijk blad analyseert en alleen het product selecteert dat aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet", zegt Roselli. "Dit systeem beperkt afval tot een minimum en zorgt ervoor dat alleen het beste van het gewas wordt geoogst. Dit is echt een toegevoegde waarde voor de telers."

Ell-e biedt het hoofd aan voedselverspilling, een van de grootste uitdagingen van de moderne tuinbouw. Dankzij het gecombineerde systeem van een transportband, trimborstels en de SC001-sorteereenheid kan elk individueel blad nauwkeurig worden geoogst en verzameld, waardoor verliezen worden vermeden en de opbrengst wordt gemaximaliseerd. Het resulteert in hogere winsten en lagere bedrijfskosten.

Maar met Ell-e vindt ook een revolutie plaats in het oogstproces. "Dankzij de synergie tussen de componenten", vervolgt de ingenieur, "wordt het babyleaf automatisch en met een indrukwekkende snelheid verzameld in kisten. Dit versnelt niet alleen het hele oogstproces, maar zorgt er ook voor dat elke kist product van uniforme kwaliteit bevat, wat cruciaal is voor de opslag en het transport naar de bestemmingsmarkten."

Ell-e is niet zomaar een oogstmachine, het is ook een investering in de toekomst. Dit apparaat combineert geavanceerde technologie met gebruiksvriendelijkheid, waardoor de efficiëntie en kwaliteit van het oogsten van bladgroenten wordt gemaximaliseerd.

"We zijn erg blij met onze aankoop", zeggen ze bij het Italiaanse teeltbedrijf Terre Verdi. "Ell-e stelt ons in staat om de kwaliteitsnorm van onze babyleaf te verhogen, omdat homogene bladeren worden geselecteerd en alle bladeren die te klein zijn eruit worden gesorteerd. In onze sector draait alles om kwaliteit en deze machine draagt in grote mate bij aan het bereiken van hoge kwaliteitsnormen."

Een andere positieve getuigenis komt van Oro Verde, ook een teeltbedrijf uit de Sele vallei in de provincie Salerno. "De machine is zeer efficiënt. Een speciaal oogstsysteem onderscheidt het van andere oplossingen op de markt. De transportband laat de teler toe, in het geval van zeer natte grond in de buurt van de palen die de kas stutten, afstand te houden. De compacte machine is zeer gemakkelijk te besturen, de technologie is zeer doordacht en we zien veel innovatieve aspecten."

Ga voor meer informatie naar het YouTube-kanaal van het bedrijf: Dari Ecomeccanica

Voor meer informatie:
Dari Ecomeccanica Srl
SS 18 Km 77 – Viale Corno D'Oro
84025 Eboli (SA) – Italië
Tel: +39 (0)828 301068
[email protected]
www.dariecomeccanica.com

Publicatiedatum: