Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Zuid-Afrikaans citrus op dreef

Het Zuid-Afrikaanse exportseizoen voor citrus begint goed op stoom te komen, met een toename van de volumes na een wat tragere start. Sarel Joubert, Managing Director van de exporteur In2Fruit: "Het seizoen is goed, we verzenden naar alle landen, inclusief het VK, Europa, Canada, Rusland en Azië."

Joubert merkt op dat het exporteren van citroenen aan het begin van het Zuid-Afrikaanse seizoen moeilijk was. "In het begin was de handel voor citroenen lastig, maar later werd het beter. Eerder in het seizoen was het een uitdaging om kleur op het fruit te krijgen, en de maten varieerden van regio tot regio. Op dit moment zijn we bezig met Navels. De lokale sapprijzen zijn goed, veel beter dan voorheen, en er gaat meer fruit naar de sapproductie. Ook de Valencia's beginnen op gang te komen. Over het algemeen ziet het er positief uit voor onze Zuid-Afrikaanse citrustexport," aldus Joubert.

Importeurs en klanten in Rusland zijn vanwege de internationale sancties na de oorlog in Oekraïne overgestapt op betaling in andere valuta. "In Rusland hebben ze door de wereldwijde sancties niet genoeg dollars en euro's. Ze vragen om te betalen in Chinese yuan en in Zwitserse franc. Het hangt ook af van en verschilt van klant tot klant," legt Joubert uit.

Hij zegt dat In2Fruit een kleinere citrusexporteur is met gecontracteerde teeltbedrijven die citrus telen. "We exporteren ongeveer 700.000 tot 800.000 kartons citrus uit Zuid-Afrika. We zijn geen grote speler in de export van citrus, maar we bedienen wel verschillende wereldmarkten. We zijn een grotere speler op het gebied van druiven, waar we onze eigen telersbedrijven hebben en telers helpen bij het beheer van teeltbedrijven," besluit Joubert.

Voor meer informatie:
Sarel Joubert
In2Fruit
Tel: +27 (0) 82 886 7081
[email protected]
www.in2fruit.co.za

Publicatiedatum: