Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Albert Heijn meest veganistische supermarkt in België

Amazon investeert 10 miljard euro extra in Duitsland
Techgigant Amazon heeft een plan aangekondigd om nog eens €10 miljard te investeren in Duitsland. Het bedrijf zei dat €8,8 miljard zal worden gebruikt om de faciliteiten van zijn cloud computing-dochter Amazon Web Services rond Frankfurt uit te breiden.
Bron: dw.com

Aldi ziet hoogste groei in marktpenetratie onder Spaanse supermarkten
Aldi heeft de hoogste groei in marktpenetratie onder supermarkten in Spanje gezien, met een stijging van 2,1 procentpunten tussen mei 2023 en mei 2024, volgens gegevens van Kantar. Bijna vier van de tien gezinnen in Spanje vertrouwen op Aldi voor hun regelmatige aankopen, merkte de discounter op.
Bron: esmmagazine.com

Inflatie in het VK: welke dagelijkse artikelen zijn het meest in prijs gedaald?
Het Office for National Statistics berekent de totale inflatie aan de hand van de consumentenprijsindex, maar registreert ook de prijzen van individuele goederen en diensten. In elk geval is het cijfer de procentuele verandering in de gemiddelde prijs over de 12 maanden tot mei. De prijzen voor groenten daalde met 2,5% en die van fruit met 2,6%.
Bron: theguardian.com

Albert Heijn uitgeroepen tot meest veganistische supermarkt van België
Albert Heijn is erkend als de supermarktketen met het meest uitgebreide veganistische aanbod in Vlaanderen en Brussel, volgens een recent onderzoek uitgevoerd door BE Vegan en ProVeg België. De analyse evalueerde de beschikbaarheid van plantaardige producten in zes grote supermarktketens: Albert Heijn, Delhaize, Carrefour, Colruyt, Lidl en Aldi.
Bron: vegconomist.com

Interview met Jean Cartel, inkoper AGF bij Carrefour
In de dynamische wereld van de retail is het inkopen van AGF zowel een kunst als een wetenschap. Jean Cartel, een doorgewinterde inkoper van AGF-producten bij Carrefour, deelt inzichten in het nauwgezette proces van het selecteren en inkopen van de beste groenten en fruit voor een van 's werelds grootste supermarktketens.
Bron: internationalsupermarketnews.com

VK: Wegwerkzaamheden kunnen ons bedrijf de das omdoen, zegt teler
Een fruitteler op de grens van Shropshire en Staffordshire vreest dat wegwerkzaamheden in de buurt haar bedrijf de das om kunnen doen. Tena Roberts, die eigenaar is van Bearstone Fruit Farm tussen Loggerheads en Woore, zei dat slechte bewegwijzering over de werkzaamheden door Staffordshire County Council vorige week klanten wegdreef. Ze maakte zich ook zorgen dat de aanstaande wegwerkzaamheden van de overheid en de latere werkzaamheden van Shropshire Council in het gebied het probleem zouden kunnen verergeren. Staffordshire County Council zei dat de toegang tot bedrijven en bewoners waar mogelijk gehandhaafd bleef, met bewegwijzerde omleidingsroutes. Roberts zei dat ze borden voor toekomstige werkzaamheden wilde om mensen te vertellen dat het bedrijf nog steeds open zou zijn.
Bron: bbc.com

Zelfscankassa's twee keer zo populair in Nederland als in België
Betalingsvoorkeuren veranderen snel door de opkomst van nieuwe technologieën zoals social commerce en digitale portemonnees. Opvallend zijn de verschillen in aanpassing tussen Belgische en Nederlandse consumenten. Onderzoek van financieel technologieplatform Adyen bewijst bijvoorbeeld dat 27% van de Belgen gebruik maakt van kassa's met zelfscanning. In Nederland is dat al 61%. Achteraf betalen is ook aanzienlijk meer ingeburgerd bij Nederlandse shoppers.
Bron: retaildetail.eu

CEO's van supermarkten opgeroepen voor strafrechtelijk verhoor over prijsafspraken
De Israëlische mededingingsautoriteit zal Yochananof CEO Eitan Yochananof, Victory CEO Eyal Ravid en anderen een hoorzitting geven voordat een aanklacht wordt ingediend wegens kartelafspraken.
Bron: en.globes.co.il

Publicatiedatum: