Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tomatenmarkt EU mei is matig

Groene cijfers voor Nederlandse cherry- en specialtytomaten

De tomatenprijzen lagen in Nederland lager dan in mei vorig jaar, maar wel hoger dan het vijfjarig gemiddelde. Voor Italiƫ en Spanje geldt dat de prijzen hier afgelopen maand wel fors achterbleven op dat prijsgemiddelde over de afgelopen vijf jaar. Over de hele linie lagen de tomatenprijzen in Europa in mei nipt onder het vijfjarig gemiddelde met een gemiddelde kiloprijs van 1,13 euro, zo blijkt uit een update van het tomatendashboard van de Europese Commissie.

Vooral de prijs voor cherry- en specialtytomaten in Nederland springt eruit op het dashboard. Ruim 2,13 euro per kilo is wel 5% lager dan in mei 2023, maar ook 97% hoger dan het vijfjarig gemiddelde. De populariteit van het segment wordt in de markt ook onderkend. Op het Global Tomato Congress afgelopen maand in Den Haag spraken diverse sprekers de verwachting uit dat er nog meer groei mogelijk is in dit segment.