Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse bananenexporteur Banacol in de bres voor welvaart en vooruitgang

Banacol, een groot bedrijf in de Colombiaanse bananensector, zet zich dagelijks in voor de sociale en economische ontwikkeling van Urabá. Het bedrijf staat al meer dan 40 jaar bekend om zijn duurzame praktijken en focust op het welzijn van zowel de werknemers als de gemeenschap, terwijl het milieu wordt beschermd. Vanuit zijn strategische uitgangspunten werkt Banacol continu aan het verbeteren van zijn processen om de impact op natuurlijke ecosystemen te verminderen. Het bedrijf heeft sinds 2022 zijn Carbon Neutral-certificering behouden.

Banacol draagt aanzienlijk bij aan de economische ontwikkeling van Urabá door meer dan 4.000 banen te creëren, wat het leven van duizenden gezinnen verbetert in een regio met grote sociale en economische uitdagingen.

Door middel van initiatieven zoals AgroOrgullosas wil het bedrijf het grootste aantal vrouwen inzetten in de productieve taken van de bananenteelt. Het doel is om de participatie van vrouwen te verdubbelen van 10% naar 20%.

Een andere manier waarop Banacol de vooruitgang van zijn werknemers en de omwonenden heeft bevorderd, is door middel van verschillende programma's die zijn ontwikkeld in samenwerking met de sociale stichting, waarbij de pijlers onderwijs, gezondheid, sport en huisvesting worden aangepakt.

Bovendien heeft Banacol zich gevestigd als een van de belangrijkste telers en exporteurs van bananen op de internationale markten. In 2023 exporteerde het 14,1 miljoen kartons bananen naar cruciale markten zoals Europa en de Verenigde Staten. Dit toont niet alleen het wereldwijde bereik van Banacol aan, maar vertaalt zich ook in middelen die het leven van naburige gemeenschappen positief kunnen beïnvloeden.

Bondgenoot voor het milieu
Als onderdeel van zijn duurzaamheidsstrategie heeft Banacol sinds 2018 strenge milieumaatregelen aangenomen in het kader van het GHG-protocol om zijn CO2-uitstoot te meten en te verminderen, waardoor het zijn positie als verantwoordelijke organisatie die zich inzet voor de zorg voor de planeet consolideert.

Deze inspanningen hebben Banacol niet alleen in staat gesteld om haar milieudoelstellingen te halen, waarbij de Carbon Neutral certificering opvalt, maar ook om bij te dragen aan de nationale doelstelling om CO2-neutraliteit te bereiken in 2050.

Banacol beheert natuurlijke hulpbronnen ook met respect en zorg die de ziel van de gemeenschap en haar belanghebbenden raakt. In haar betrokkenheid bij het milieu heeft het bedrijf een vermindering van 5% in waterverbruik bereikt, dankzij effectieve initiatieven om het bewustzijn over het efficiënte gebruik van deze hulpbron te vergroten.

Voor meer informatie:
Banacol
Tel: +57 4 3396262

Publicatiedatum: