Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export van Peruaanse citroenen in de lift

In het eerste kwartaal van 2024 heeft de Peruaanse citrusexport een groei doorgemaakt, waarbij de maandelijkse zendingen consistent meer dan 5 miljoen dollar bedroegen. Tegen eind maart bereikte het totale exportvolume van citrus 15.540 ton, met een waarde van 15,7 miljoen dollar. Dit markeert een stijging van 10 procent in volume en een toename van 5 procent in waarde vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, zoals gerapporteerd door AgroPeru Informa.

Ondanks een daling van de gemiddelde prijs met 4 procent tot $1,01 per kilogram, vertoonde de totale exportwaarde van Peruaanse citroenen veerkracht. In het eerste kwartaal werden Peruaanse citroenen naar 15 landen geëxporteerd, waarbij de Verenigde Staten, Chili en de Dominicaanse Republiek de belangrijkste bestemmingen waren. De VS namen 54 procent van de export voor hun rekening, met 8.077 ton ter waarde van 8,5 miljoen dollar. Hoewel het exportvolume naar de VS met 9 procent steeg, daalde de waarde met 4 procent als gevolg van een prijsdaling van 12 procent, van $1,19 naar $1,05 per kilogram.

Chili en de Dominicaanse Republiek speelden ook een belangrijke rol, met een export naar Chili van 1.787 ton (11,5%) en naar de Dominicaanse Republiek van 1.776 ton (11,4%).

Grote Peruaanse exporteurs waren Procesadora Laran S.A.C. en Ecosac Agrícola S.A.C., die respectievelijk 18 procent en 15 procent van het marktaandeel veroverden.

Bron: tradecouncil.org

Publicatiedatum: