Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colruyt mikt op groei, maar vreest wederopstanding Delhaize

Dominic Hall benoemd tot president van SPAR International
Dominic Hall, Joint Managing Director van James Hall & Co. Ltd in het Verenigd Koninkrijk, is verkozen tot President van SPAR International, 's werelds grootste vrijwillige retail voedingsnetwerk, aldus het management van SPAR.
Bron: spar-international.com

VK onderzoek naar Uber Eats: groeiend aantal 'groentefans' kiest gezonde opties bij boodschappenbestellingen
De smaak van Britse shoppers die een thuisbezorg-app bestellen verandert: mensen eten gezonder dan ooit en bestellen aardbeien, bananen, komkommer en halfvolle melk in plaats van chocolade en chips.
Bron: retailtechinnovationhub.com

Franse waakhond vraagt rechtbank om Carrefour te beboeten voor franchiseactiviteiten
Het Franse ministerie van Financiën heeft een rechtbank verzocht om retailer Carrefour een boete op te leggen vanwege contracten met franchisenemers die volgens het ministerie onevenwichtig waren en in het voordeel van Carrefour. Het Directoraat-Generaal voor Mededingingsbeleid, Consumentenzaken en Fraudebestrijding (DGCCRF) verklaarde dat uit onderzoek bleek dat verschillende bedrijven binnen de groep zich schuldig maakten aan praktijken die in strijd zijn met de Franse handelswet.
Bron: reuters.com

Just Eat Takeaway.com biedt Amazon Prime-leden gratis bezorging in Duitsland, Oostenrijk en Spanje
Just Eat Takeaway.com werkt samen met Amazon in Duitsland, Oostenrijk en Spanje om Amazon Prime-leden onbeperkt gratis bezorging aan te bieden op hun voedselbestellingen.
Bron: justeattakeaway.com

Kroatië: Studenac gaat distributiecentrum bouwen bij Zagreb
De Kroatische retailer Studenac gaat een nieuw distributiecentrum bouwen in de buurt van de hoofdstad Zagreb, dat volgend jaar opengaat, om de efficiëntie en capaciteit van zijn logistieke netwerk te verbeteren. "Het nieuwe centrum in Velika Gorica zal 36.000 vierkante meter beslaan en uiteindelijk ongeveer 500 nieuwe banen creëren", aldus het bedrijf in een persbericht.
Bron: seenews.com

Eten gaat boven vrienden - een op de drie Britten geeft de voorkeur aan het opmaken van eten boven spontane sociale plannen
Een verrassende één op de drie Britten (34%) slaat regelmatig plannen om met vrienden uit eten te gaan af omdat ze zich zorgen maken dat hun eten thuis bederft. Meer dan een derde van de Britten (36%) zegt dat ze opnieuw naar de winkel moeten omdat hun producten sneller bederven dan verwacht, met als meest voorkomende boosdoeners sla (43%), brood (34%) en zachtfruit (33%).
Bron: retailtimes.co.uk

België: Colruyt mikt op groei, maar vreest wederopstanding Delhaize
Een jaar na zijn aantreden als CEO van de Groep Colruyt bewijst Stefan Goethaert zijn ambitie: "Een marktaandeel van 30% is niet de limiet", zegt hij. De marktleider ondervindt echter hinder van de invoering van de zondagsopenstelling in de franchisewinkels van Delhaize. Drie Belgische kranten publiceerden een uitgebreid interview met de Colruyt CEO: De Tijd, Het Laatste Nieuws en La Libre Belgique.
Bron: retaildetail.eu

Het koopgedrag van Franse consumenten is vorig jaar 'veranderd'
De koopgewoonten van Franse consumenten zijn vorig jaar 'veranderd', aldus Kantar, die eraan toevoegt dat de effecten van deze verschuiving in 2024 waarschijnlijk merkbaar zullen blijven. Vooral de afzet van versproducten is getroffen, met een daling van 3,4% in alle afzetkanalen, een voortzetting van de trend van de afgelopen jaren.
Bron: esmmagazine.com

Amazon-werknemers in VK in stembus over erkenning vakbond
Voor het eerst zou Amazon in het VK een vakbond kunnen erkennen. Vakbondsmedewerkers van GMB zouden woensdag voor het eerst de fulfilment site van de handelsgigant in Coventry betreden, waar ze gesprekken zouden voeren met de 3.000 werknemers om te proberen hun stem te winnen.
Bron: bbc.com

VK: In laboratorium gekweekte hamburgers en krekelsalades onthuld als hoofdgerechten voor het avondeten in 2054
Co-op heeft haar meest recente Responsible Retailing Report gepubliceerd: uit het laatste rapport blijkt ook dat gezondheid een belangrijk punt van zorg is voor respondenten. Mensen zeggen nu meer groenten en fruit te eten (88%) en gezondere opties te kiezen (87%). De volledige voorspellingen voor 2054 zijn onder andere: de groenteconsumptie zal drastisch evolueren, in de richting van het omarmen van lokaal ingekochte seizoensproducten. Deze verschuiving bevordert ook voedseldiversiteit en viert seizoensgebonden smaken, terwijl ook traditionele conserveringsmethoden (inmaken, fermenteren, enz.) worden omarmd.
Bron: co-operative.coop

VK: Brakes sleept prijs in de wacht voor haar Sustainability Training Programme
Brakes heeft de prestigieuze Stakeholder Engagement Award gewonnen bij de Foodservice Footprint Awards voor zijn uitgebreide programma om duurzaamheidstrainingen aan te bieden aan al zijn collega's in Groot-Brittannië.
Bron: brake.co.uk

Publicatiedatum: