Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruitimporteur Sebastian Ringwald

"We verwachten meer vraag naar platterina's"

"Ons steenfruitseizoen begon in week 18 met premium kersen van kaliber 32 en groter. Vanwege de grote vraag hebben we hoge prijzen kunnen realiseren. Sinds week 21 brengen we nu ook veel grotere hoeveelheden van kalibers 26-28-30 op de markt. Doordat we aanwezig zijn in de belangrijkste teeltregio's in Spanje, konden we ondanks de regen onze klanten voorzien van goed product - als het regent in Valle del Jerte, schijnt de zon in Aragon," zegt Sebastian Ringwald, steenfruitimporteur en junior manager van het gelijknamige bedrijf.

"Aan het einde van week 23 viel er zware regen en hagel in de regio Murcia," vervolgt Ringwald. "Er zullen zeker oogstverliezen zijn in de loop van week 24/25, maar we kunnen de exacte omvang nog niet inschatten." Net zoals bij kersen, moet de situatie ook per regio worden bekeken, voegt de importeur eraan toe. "We betrekken ook product uit Noord-Spanje, waar het weer tot nu toe gunstiger is geweest."

Wat steenfruit betreft, kiest het bedrijf uit het Zwarte Woud voor een tweeledige aanpak. "We importeren zowel uit Spanje als uit Frankrijk, waarbij de Franse herkomst meer een aanvullend karakter heeft. Het Franse steenfruitseizoen is veel korter dan het Spaanse en het fruit is duurder, maar desondanks is steenfruit uit Frankrijk erg populair bij de gespecialiseerde handel." Over het algemeen is de afzet van steenfruit tot nu toe bevredigend geweest, ondanks het regenachtige weer in Duitsland.

Competitieve markt voor steenfruit
Paraguayo's blijven aan belang winnen, terwijl vooral perziken marktaandeel verliezen. "Qua volume is er een lichte daling bij platterina's, maar we verwachten een stijging van de vraag dankzij investeringen in nieuwe rassen," merkt Ringwald op. "Over het algemeen is de markt voor steenfruit tegenwoordig zeer competitief. Er wordt steenfruit aangeboden van zeer diverse herkomsten. Dit maakt dit jaar niet alleen een spannend seizoen, maar ook interessant om te zien hoe de markt zich zal ontwikkelen."

Distributie van hoogwaardige producten
Ringwald levert een breed scala aan kwaliteitsmerken aan Duitse groothandelsmarkten en de foodretail. Dit omvat merken zoals Anabella (steenfruit en druiven), Clemenlady en Frutimur (citrus), Ros (Iberisch premium citrus), evenals diverse andere merken in kersen, paraguayo's, nectarines, perziken en kaki. In het voorjaar en de zomer wordt het assortiment aangevuld met watermeloenen en andere meloenrassen. Daarnaast biedt Ringwald het hele jaar door verschillende soorten uien uit Spanje, Chili, Peru, Nieuw-Zeeland en Australië aan als onderdeel van hun standaardaanbod.

Voor meer informatie:
Sebastian Ringwald
René W. Ringwald GmbH
Kaiser-Str. 78
D-77933 Lahr / Schwarzwald
Tel: +49 7821 91540
[email protected]
www.ringwald-fruchtimport.com

Publicatiedatum: