Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eco Farm

Siciliaanse abrikozenoogst in volle gang

In de hectische dynamiek van de AGF-handel is de rode draad het handhaven van hoge productkwaliteitsnormen. Het begint bij de teelt en de oogst en eindigt bij de verwerking en de levering aan supermarkten en groothandelaren. Wat uiteindelijk telt, is de conditie van het fruit in al zijn aspecten.

Ook het Italiaanse Eco Farm maakt van een vers en kwaliteitsvol product de basis van de bedrijfsvoering, elke dag van het jaar. De telersvereniging brengt elk jaar ongeveer 12.000 ton fruit op de markt, waarbij alleen de beste kwaliteit wordt geselecteerd.

Ondertussen is bij dit Siciliaanse bedrijf het abrikozenseizoen in volle gang. "Ondanks de droogte en verschillende weersgerelateerde problemen", zegt teeltmanager Carmelo Stagnitto, "concentreert onze organisatie zich op de kwaliteit van de producten, door te investeren in duurzame en milieuvriendelijke teeltpraktijken. Het bedrijf volgt strenge teeltnormen en geeft de voorkeur aan natuurlijke en biologische methoden die de gezondheid van de consument en het evenwicht van de ecosystemen beschermen. De maatsortering is prima en de smaak voldoet aan onze normen."

"Onze telers tonen een buitengewone veerkracht om de uitdagingen van klimaatverandering het hoofd te bieden", vertelt kwaliteitsmanager Tonino Costa. "De vervroegde oogst is een voorbeeld van hoe ze zich op een intelligente en creatieve manier aanpassen aan de veranderende natuurlijke ritmes. Daarvoor passen ze speciale teelttechnieken toe. Het fruit rijpt vroeger en zo worden de negatieve effecten van droogte en onvoorziene regenval voorkomen", zegt hij.

"Daarom worden, ondanks alles, de kleur en de smaak van onze abrikozen ook dit jaar weer zeer gewaardeerd", besluit Costa. "Eco Farm combineert traditie, innovatie en duurzaamheid om de consument een uitstekende smaakervaring te bieden. De telersprijzen zijn in deze fase van het seizoen gelijk aan die van vorig jaar, tussen €0,50 en €0,70 per kilo, afhankelijk van de kwaliteit."

Voor meer informatie:
O.P. Eco Farm s.r.l.
Rocco Patrì
C.da Judeca
93011 Butera (CL) – Italië
Tel: +39 (0)934 921558
[email protected]
www.ecofarmitalia.com

Publicatiedatum: