Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste Nederlandse distributeur in Urfruit

"Een van laagste oogsten van de laatste 10 jaar voor de Corina peer verwacht"

Tholen - Er is veel te doen om de nieuwe Belgische perenoogst in de afgelopen weken. Hagel, vorst en problemen met de pseudomonas-bacterie hebben zijn weerslag op de mogelijke volumes. Ook de Corina® peren ontspringen deze dans niet. Deze vroege selectie van de Conference is in de markt tot de eerste Conferences verschijnen, maar het wordt naar alle waarschijnlijkheid een van de laagste oogsten van de laatste 10 jaar. Dit vertelt Willy Dillen, dagelijks bestuurder van de Vereniging van Corina Producenten.

Hij verwacht dat de eerste peren geplukt zullen worden in de week van 22 juli. "We hebben een vroege bloei gehad, dus we zullen ook een vroege oogst hebben. Echter, het is dit jaar lastig te voorspellen. Normaal weten we op dit moment al vrij zeker wanneer de start zal zijn, maar door de weersomstandigheden houden we dit seizoen nog een slag om de arm."

"We verwachten dus ook een fors kleinere oogst, maar ten opzichte van de Conference kan het nog wel meevallen", zo gaat Willy verder. "We hebben niet zoveel last gehad van de hagel en vorst, waardoor het zou kunnen dat het over het algemeen nog wat bijtrekt. Het is nog meer dan een maand tot aan de oogst. De kilo's zullen uiteraard aan de lage kant zijn, maar het lijkt over het algemeen meer mee te vallen dan in eerste instantie gedacht werd. Zeker in kwalitatief opzicht kijken we toch uit naar goede peren."

Een reden hiervoor is, zo stelt hij, de spreiding over het land. "Noch de hagel, noch de vorst en noch de pseudomonas-bacterie zorgen in de Corina voor een algemeen probleem. Er zijn altijd percelen die de klappen delen, maar we liggen van Oost-Vlaanderen tot zelfs Wallonië, dus in dat opzicht zie je dat er toch een bepaalde mate van risicospreiding is. De betere percelen kunnen degenen met grotere problemen compenseren. Ondanks de moeilijke omstandigheden hopen we daarom toch op een mooi seizoen."

Urfruit nieuwe partner
Een seizoen waarin er in de vermarkting een nieuwe partner bij is gekomen. Tot vorig jaar waren er vier distributeurs: Bel'Export, Koen Vanherck, Vergro en Devos Group. Echter heeft zich daar vanaf komend seizoen het Nederlandse Urfruit bij aangesloten. "Zij hebben bij ons aangeklopt met een duidelijk verhaal voor hun plannen als Nederlandse distributeur en hierbij hebben ze ons ervan overtuigd dat ze een meerwaarde kunnen zijn voor de Corina peer. We kijken uit naar de samenwerking met deze vijf grote namen in het hardfruit", besluit Willy.

Voor meer informatie:
Willy Dillen
Coördinator Corina
+32 (0)494 46 94 87
[email protected]