Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse export perzik en nectarine bijna verdubbeld

Tussen 1 januari en 12 juni 2024 is de Turkse export van perziken en nectarines aanzienlijk gestegen, van 17 miljoen dollar het jaar daarvoor naar 33 miljoen dollar, een stijging van 94 procent. Sinds 2019, toen de export een waarde had van 90 miljoen dollar, is er een consistente jaarlijkse groei geweest die eind 2023 een hoogtepunt bereikte van 203,5 miljoen dollar. De Aegean Exporters' Association benadrukte een groei in exportvolume van 104 duizend ton naar 134 duizend ton. Hayrettin Ucak, van de Vereniging van exporteurs uit de Egeïsche Zee, benadrukte het belang van perziken en nectarines in de Turkse exportportefeuille.

Ucak noemde ook de gezondheidsvoordelen van perziken en nectarines, waaronder het vezelgehalte dat helpt bij de spijsvertering en bloedsuikerregulatie, wat bijdraagt aan hun toenemende consumptie. Met de ambitie om de perzik- en nectarine-export te verhogen tot meer dan 250 miljoen dollar in 2024, wordt er gewerkt aan het verkrijgen van fytosanitaire certificaten met landen in het Verre Oosten, waardoor de export zou kunnen stijgen tot 500 miljoen dollar. Turkije staat wereldwijd op de derde plaats wat betreft de perzikteelt en op de tweede plaats wat betreft de export, waarbij Izmir een belangrijk knooppunt van de teelt is. Ucak prees het harde werk van de telers, vooral tijdens de oogstperioden die om 04:00 uur beginnen.

Bron: raillynews.com

Publicatiedatum: