Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een transporteur vertelt zijn verhaal: erin geluisd!

Vandaag deelt de aanpak Weerbare Sierteeltsector een nieuwe podcast. Dit is deel twee in een serie verhalen gericht op bedrijven en ondernemers. Vanuit ervaringsverhalen krijgen ondernemers inzicht in hoe criminelen denken en werken en wat ze zelf nu al kunnen doen in hun eigen bedrijf.

Een van de belangrijkste doelen van de aanpak Weerbare Sierteeltsector is bedrijven in de sector weerbaar maken. Dus zorgen dat zij weten waar zij een risico lopen om door criminelen misbruikt te worden voor illegale praktijken.

Dit doet de aanpak en haar partners o.a. door kennis en inzichten te delen. Nu dus ook via een driedelige podcast serie.

Wat als je opgepakt wordt?
In deze podcast vertellen twee ervaringsdeskundigen hun verhaal. Een chauffeur die is opgepakt op verdenking van drugssmokkel en is vrijgesproken. Hij was door criminelen misbruikt. De drugs zat onder in de bloemenkarren, de platen werden bij de grens losgemaakt en daar kwam alles tevoorschijn. Hij werd direct vastgezet.

Ook een ex-crimineel die al 10 jaar gestopt is, vertelt zijn verhaal. Hij deelt inzichten hoe hij kijkt naar zwakke schakels bij een bedrijf. Dit zijn vaak de medewerkers. Maar als een medewerker niet om te kopen is, vinden criminelen wel een andere weg. Een voorbeeld in deze podcast over een brandblusser.

Preventie, wees niet naïef
"Preventie is voor ons belangrijk, voorkomen is beter dan genezen, zeggen wij vaak. Daarom vinden wij het belangrijk op allerlei mogelijke manieren bedrijven te voorzien van informatie. Wees niet naïef en breng je risico's in kaart, en tref de juiste maatregelen, je eigen personeel is het meest kwetsbaar", geeft Bas van Delden, programma manager van de aanpak, aan.

De podcasts zijn te beluisteren via Spotify en Apple en te vinden via: https://weerbaresierteeltsector.nl/podcast/

Publicatiedatum: