Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Emanuel Sluis, Service2Fruit:

"Er zitten nog best wat vrije peren"

Tholen - Ondanks de hooggespannen verwachtingen verloopt de perenafzet de laatste weken stroef. "Dat hadden niet veel mensen verwacht, maar er zitten nog best wat vrije peren. De handel probeert eerst haar eigen voorraden aan te spreken en dat zorgt voor een stagnering van de verkoop", constateert Emanuel Sluis van Service2Fruit.

Een prijs in de bak is volgens de Trade Director van het handelsplatform eigenlijk niet te noemen. "Vorig jaar bleef de perenprijs in de laatste fase van het seizoen stijgen, maar dat zien we nu niet gebeuren, al vind ik het logisch dat de handel nu haar eigen voorraden voorrang geeft. Daarbij denk ik dat we voor de perenverkoop niet mogen klagen over de temperatuur. Als het warmer zou zijn, zou het hardfruit nog meer naar de achtergrond verdwijnen."

"Richting het nieuwe seizoen wordt voor zowel Nederland als Belgiƫ wel gesproken over een mindere oogst. Hopelijk resulteert dat erin dat dit seizoen nog even wat langer doorgaat, maar voorwaarde is wel dat je de peren moet kunnen bewaren en de bewaarbaarheid is niet zo goed als afgelopen jaar."

Ongetwijfeld is er wat druk van het importhardfruit, die prijzen liggen ongeveer op hetzelfde niveau", constateert Manus. "De verkoop van de appels hobbelt aardig door. De Elstar-appels zijn nagenoeg op, die zitten alleen nog bij een paar handelaren in eigen beheer. Van de Jonagold-appels was er even een opleving. Die is weer voorbij, al zijn de prijzen zeker nog niet slecht."

Voor meer informatie:
Emanuel Sluis
Service2Fruit
De Ooyen 15A
4191 PB Geldermalsen
+31 885 321 300
[email protected]
www.service2fruit.com