Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische uienexporteurs teleurgesteld door geringe vraag

Egyptische telers en exporteurs van uien verwachtten een goed seizoen nadat het exportverbod begin april werd opgeheven. Volgens Mohamad Hassan, Export Sales Manager bij Al Gamal, is er echter teleurstelling ontstaan omdat de vraag lager is dan verwacht.

Hassan: "Na het uientekort van vorig jaar hebben we ons op dit seizoen voorbereid met enorme volumes. De kwaliteit is dit jaar ook erg goed, met goede kleuring en grotere maten voor zowel rode als gele uien. De grotere maten zijn volop verkrijgbaar en gaan tot 100 ml."

De inflatie in Egypte heeft de teeltkosten van uien verhoogd, waardoor ze niet meer kunnen concurreren met Indiase uien, legt Hassan uit. "Indiase uien zijn veel goedkoper. Zelfs als we rekening houden met de transportkosten van India naar Europa, kunnen we nauwelijks met hen concurreren."

"Het is ook niet gemakkelijk om te concurreren met Spanje, omdat de kosten van het transport naar Europa onze prijzen vergelijkbaar maken, hoewel Egyptische uien dit jaar van betere kwaliteit zijn dan die uit Spanje," voegt Hassan eraan toe.

De prijzen dalen als gevolg van overproductie en een gebrek aan vraag. Hassan wijst erop dat "de prijzen met ongeveer 20% zijn gedaald vergeleken met het begin van het seizoen".

Egyptische exporteurs worden ook geconfronteerd met logistieke complicaties: "Het is moeilijk om een leveringsdatum vast te leggen vanwege de congestie in de havens. Aan de andere kant zien Egyptische uienexporteurs vraag vanuit nieuwe markten, met name in West-Afrika, zoals Ivoorkust en Ghana", besluit de exporteur.

Voor meer informatie:
Mohammad Hassan
Al Gamal for Import and Export
Tel: +201157845538
[email protected]
www.algamal.org

Publicatiedatum: