Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vroege oogst zwarte Bursavijgen gunstig voor telers en exporteurs"

Het vijgenseizoen nadert snel en is een belangrijk seizoen voor Aksun, aldus Akin Soyleyen, marketingmanager van de Turkse exporteur. "Bursa Black Figs, ook bekend als Bursa Siyahı, zijn een gerenommeerde vijgenvariëteit afkomstig uit Bursa, Turkije. Ze worden zeer gewaardeerd om hun grote omvang, donkerpaarse schil en zoete, sappige vruchtvlees. Deze vijgen worden meestal in de late zomer en vroege herfst geoogst. In de afgelopen jaren hebben we een gestage groei in de teelt van vijgen gezien. Onze oogstreis begint in de zuidelijke regio van Turkije, gaat verder via Aydin in de Egeïsche regio en eindigt in de beroemde Bursa-regio."

Vooruitlopend op het vijgenseizoen heeft Aksun onlangs geïnvesteerd in hun verpakkingslijn, legt Soyleyen uit. "Dit komende seizoen zijn we verheugd om de installatie van een nieuwe verpakkingslijn in Bursa aan te kondigen. Deze verbetering is bedoeld om zowel de kwaliteit als het volume van onze teelt van vijgen te verbeteren, zodat onze producten aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. De toevoeging van de nieuwe verpakkingslijn weerspiegelt ons streven naar innovatie en onze toewijding aan het leveren van vijgen van topkwaliteit aan onze klanten."

Er wordt dit jaar een vroegere oogst verwacht door het warmere weer, wat betekent dat de oogst halverwege augustus zal beginnen, voorspelt Soyleyen: "Interessant genoeg verwachten we dit jaar een vroegere oogstperiode voor de vijgen dan normaal vanwege de warmere klimaatomstandigheden in de regio. Vorig jaar begonnen we in de regio Bursa op 26 augustus met oogsten. Dit jaar verwachten we echter de oogst minstens één tot twee weken vroeger te beginnen. Deze verschuiving in het oogstschema wordt toegeschreven aan de warmere temperaturen die het rijpingsproces van de vijgen versnellen."

De vroegere start van het vijgenseizoen zal naar verwachting gunstig zijn voor zowel telers als exporteurs, aldus Soyleyen. "De vraag naar Bursa Black Figs blijft constant hoog, en door eerder te beginnen met de oogst kunnen we beter voldoen aan deze vraag en zorgen voor een constante aanvoer van verse vijgen naar onze markten. De vroege oogst stelt ons ook in staat om het groeiseizoen te maximaliseren, waardoor we voldoende tijd hebben om ervoor te zorgen dat elke vijg voldoet aan onze strenge kwaliteitsnormen."

"Concluderend ziet het komende vijgenseizoen er veelbelovend uit met de verwachte vroege oogst en de introductie van onze nieuwe verpakkingslijn in Bursa. We zijn vastbesloten om onze groei voort te zetten en uitzonderlijke Bursa Black Figs aan onze klanten te leveren," besluit Soyleyen.

Voor meer informatie:
Akin Soyleyen
Aksun
Tel: +90 324 234 41 90
Mobiel: +90 532 590 75 92
[email protected]
www.aksun.com.tr/en/

Publicatiedatum: