Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nat voorjaar zorgt voor hoge prijzen in bijna alle groenten"

"Het is zo extreem duur. Waar je normaal in de zomer prijzen hebt van een eurootje voor een bloemkool of een stronkje broccoli, is het nu een veelvoud daarvan." Toch kan hij niet anders dan de hoge prijzen die hij zelf moet betalen, doorberekenen. "Het is een kwestie van vraag en aanbod. Kleine krieltjes kosten nu al drie euro per kilo aan inkoop. Zonder btw! Moet je nagaan dat de verkoopprijs eerder 1,95 euro per kilo was", zo vertelt marktkoopman Siegfried van Bladel tegen L1. Het zal niemand ontgaan zijn. Door het natte voorjaar zijn alle lokale groenten schreeuwend duur. L1 sprak met enkele handelaren. Lees hier meer.

Grote hoeveelheden regen veroorzaken ook een tekort aan verse spinazie in de Nederlandse supermarkten, zo schrijft Trouw. Weersextremen hebben steeds vaker invloed op de Nederlandse oogsten. Daardoor stijgen de prijzen en zijn de schappen in de winkel geregeld leeg.

Publicatiedatum: