Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: moeilijk seizoen kersen en vijgen

De kersenoogst ging bij Coniglio, een teeltbedrijf in de provincie Bari, twee weken vroeger dan normaal van start, net als in heel Zuid-Italië. "Dit vroege begin vertaalde zich echter niet in interessante resultaten, omdat de markt niet klaar was om het product op te nemen", vertelt eigenaar Nicola Coniglio. "De kwaliteit was en is goed. De oogst loopt ondertussen op z'n einde, dit zijn de laatste dagen. Vergeleken met een normaal jaar hebben we 30% minder opbrengst. Van zowat alle rassen is er minder product, al is de afname van de productie vooral bij de Ferrovia kers voelbaar."

Coniglio stelt dat de kersen pas op dit moment een betere afzet vinden op de markt, nu de prijzen op een eerder gebruikelijk niveau liggen. "Als er een tekort aan product is, stijgen de prijzen en komt de verkoop op de een of andere manier tot stilstand. Maar nu komen al kersen uit andere landen op de markt en die worden vaak tegen lagere prijzen afgezet."

Wat betreft de markt zegt Coniglio dat Zwitserland gemonopoliseerd wordt door Spanje, waar de kersenoogst ook vroeg van start ging. De prijzen voor Spaanse kersen zijn ook lager. "We hebben in eigen land uitstekende feedback gekregen vanuit de groothandel voor de grote kersen en vanuit de retail voor de middelgrote maten, maar we zenden ook behoorlijke volumes naar Duitsland, waar Griekenland en Turkije zeer aanwezig zijn met hun aanbod. De kwaliteit is evenwel niet zo hoog als die van onze kersen, voor zover ik heb kunnen nagaan."

Vijgenseizoen
Het vijgenseizoen is al begonnen. "Met de groene Petrelli vijgen zijn we maar één week bezig geweest. Dat seizoen is vrijwel onbestaande geweest. Met temperaturen van bijna 35°C afgelopen weekend liepen de vijgen brandwonden op, dus zijn we overgestapt op de zwartgestreepte Domenico Tauro vijgen. We hopen dat de hitte niet zal leiden tot een concentratie van de oogst, want dat zou het erg moeilijk maken om alle product op de markt te brengen."

Voor meer informatie:
Nicola Coniglio
Azienda Dott. Nicola Coniglio SURL
Strada Prov. per Valenzano
Zona PIP, lotto 8
70010 Adelfia (BA) – Italië
Tel: +39 348 0003349
[email protected]
www.conigliosrl.it

Publicatiedatum: