Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder laat Marokkaans citrus dit seizoen

Tegen het einde van het Marokkaanse Nadorcott seizoen in maart-april kwam er een abrupt einde aan het Marokkaanse citrusseizoen. Veel telers waagden zich dit seizoen liever niet aan de teelt van de variëteit Maroc Late, zegt Abdellah Agga van Yanour Logistic.

Agga legt uit: "Hoewel het seizoen van Nadorcott goed verliep, zowel qua volume als kwaliteit, waren onze prijzen hoog en is het moeilijk om te concurreren met Egypte. Een aantal van onze telers heeft er de voorkeur aan gegeven om zich op andere gewassen te concentreren."

Terwijl de steeds groeiende citrusteelt in Egypte overvloedig beschikbaar is in Europa door de crisis in de Rode Zee, zijn de Marokkaanse citrusvolumes te wijten aan de aanhoudende droogte en het ongunstige klimaat.

Late variëteiten vangen de klap op. Agga zegt: "Sommige variëteiten zijn volledig verdwenen, zoals Ortanique. Andere verdwijnen omdat telers de voorkeur geven aan andere citrusrassen of zelfs aan andere gewassen. Clementines en Maroc Late sinaasappelen gaan dus voortdurend achteruit."

Toch zegt de teler dat hij een constant areaal voor vroege variëteiten aanhoudt als voorbereiding op volgend seizoen. Hij voegt eraan toe: "We hopen dat de water- en weersituatie zal verbeteren en we zullen zien hoe de zaken ervoor staan tegen eind augustus."

De teler concludeert: "Er is nog steeds vraag naar rassen zoals Nadorcott, die uit verschillende regio's komen, waaronder West-Afrika, het Midden-Oosten en Rusland."

Voor meer informatie:
Abdellah Agga
Yanour Logistic
Tel: +212689177922

Publicatiedatum: