Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Engelsen aangespoord om 'voorraadje' rode druiven aan te leggen

VK: Tesco, Aldi, Lidl, Morrisons, Sainsbury's en Asda shoppers aangespoord om 'voorraadje' rode druiven aan te leggen
Een wetenschapper zegt dat een "superfood" dat in elke supermarkt te vinden is, het cholesterolgehalte verlaagt. Volgens voedingswetenschapper Alex Ruani kunnen rode druiven cholesterol en ontstekingen helpen verlagen en de immuniteit stimuleren. Tesco, Aldi, Lidl, Morrisons, Sainsbury's en Asda klanten worden aangespoord om een voorraadje in te slaan. In een gesprek met The Times legde mevrouw Ruani, een onderzoeker in voedingswetenschappen aan het University College in Londen, uit hoe rode druiven rijk zijn aan polyfenolen.
Bron: birminghammail.co.uk

Coop Italia meldt sterke afzet in 2023
Coop Italia en de aangesloten coöperaties behaalden in het boekjaar 2023 een totale omzet van €16,4 miljard, een stijging van 2% ten opzichte van het vorige boekjaar. Het segment retail was goed voor €14,8 miljard van dit totaal, een groei van 2,9% op jaarbasis.
Bron: esmmagazine.com

VK: Aldi onthult prijsverlagingen voor Vaderdag
Aldi heeft de prijzen van een reeks artikelen verlaagd in de aanloop naar het weekend van Vaderdag. Shoppers kunnen ook hun handen leggen op de nieuwste Super 6 aanbiedingen van de supermarkt, die deze week 200g Nature's Pick Cherries voor 99p, 500g Mini Easy Peelers voor 69p, Rode Paprika's voor 39p per stuk, 500g Speciaal Geselecteerde Jersey Royal Aardappelen voor 99p, Nature's Pick Rundvleestomaten voor 39p per stuk, en 240g Radijsjes voor 39p zullen omvatten.
Bron: aldipresscentre.nl

Uit onderzoek blijkt dat slechts 10% van de Hongaren genoeg groenten en fruit eet
Slechts 10% van de Hongaren eet de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit (400 g) van de Wereldgezondheidsorganisatie(WHO), zo blijkt uit een recent representatief onderzoek dat is uitgevoerd als onderdeel van STADA's Seedling Program ("STADA Palánta"). Op basis van het onderzoek is slechts één op de twee medeburgers zich bewust van goede voeding en de aanbevelingen van de WHO, meldt Világgazdaság. Rabarber, rode bessen, morellen, frambozen, kersen, kruisbessen, tomaten, koolrabi, rode bieten, courgette, bloemkool en vele andere groenten en fruit zijn in juni in het seizoen. De meerderheid van de ondervraagden (71%) koopt zijn groenten en fruit in hypermarkten en supermarkten, en bijna een op de twee Hongaren koopt bij een groenteboer.
Bron: hungarytoday.hu

Publicatiedatum: