Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere omzet en winst voor Colruyt Group in boekjaar 2023/24

De Belgische Colruyt Group heeft het boekjaar 2023/24 op 31 maart afgesloten met een omzet van 10,8 miljard euro. Dat is een toename met 11,9% in vergelijking tot het vorige boekjaar. De omzetgroei is deels een gevolg van hogere prijzen, maar ook van een toename van het marktaandeel in België en de integrale consolidatie van 2 bedrijven binnen de groep. Exclusief overname-effecten steeg de omzet met 9,0%.

De brutowinstmarge verbeterde tot gemiddeld 29,8%. Colruyt boekte een verbetering in het bedrijfsresultaat voor rente en belastingen EBIT met 67,2% tot 470 miljoen euro. De winst uit voortgezette bedrijfsactiviteiten exclusief éénmalige effecten nam met 75,1% toe naar 368 miljoen euro.

Colruyt Group verwacht dat de macro-economische context uitdagend en onzeker zal blijven en dat de sterke concurrentie op de Belgische retailmarkt zich zal voortzetten. Het bedrijf streeft ernaar om het bedrijfs- en nettoresultaat van boekjaar 2023/24 te evenaren in boekjaar 2024/25.

Bron: Colruyt Groep

Publicatiedatum: