Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bevestiging dat steenfruitoogst in de EU dit seizoen zal toenemen

Maandag is de subgroep steenfruit van de Fruit and Vegetable Market Observatory Group van de Europese Commissie bijeengekomen. De groep van deskundigen heeft tot taak transparantie te bieden door marktgegevens en kortetermijnanalyses te verspreiden. Er wordt mogelijk een lichte stijging van de perzik-, nectarine- en abrikozenoogst in de belangrijkste teeltlanden voorspeld. De raming van de F&V Market Observatory komt overeen met de prognoses van Europêch, dat 3,4 miljoen ton voorspelde voor 2024, wat 4% meer is dan in 2023 en 7% meer dan het gemiddelde van 2018/2022.

Daarnaast werden de problemen besproken die alle landen gemeen hebben met de geleidelijke vermindering van het aantal toegelaten gewasbeschermingsmiddelen. Miguel Ángel Gómez, manager van de Spaanse telersvereniging Afruex en vertegenwoordiger van brancheorganisatie Fepex, benadrukte dat het belangrijk is om geen werkzame stoffen te elimineren zonder doeltreffende alternatieven aan te bieden. Een andere kwestie die aan de orde kwam, was de uitdaging om het gebruik van plastic in de teelt en afzet te verminderen. De kosten stijgen immers omdat kunststof wordt vervangen door duurdere en soms schaarse materialen, zoals cellulose.

Bron: fepex.es

Publicatiedatum: