Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Als Europa minder Turkse en Egyptische citroenen heeft, merk je dat meteen"

"Wat de Verna citroen betreft, zijn we enthousiast van start gegaan. De afzet verloopt stabieler dan die van de Fino citroen, waarvan het seizoen ondertussen is afgelopen", zegt Bartolomé Rodríguez van het Murciaanse bedrijf Sixto Lemon. "Toch zijn de prijzen niet zo concurrerend als we zouden willen, want de teeltkosten zijn behoorlijk hoog. De Verna citroen blijft immers lang aan de boom hangen."

"Als onze bestemmingsmarkten in Europa, waar ook Turkse of Egyptische citroenen worden geconsumeerd, zonder product komen te zitten, merk je dat de markt levendiger wordt en de prijzen minder hard dalen. Het lijkt erop dat dit momenteel het geval is."

"Laten we hopen dat de markt stabiel blijft wanneer de Eureka en Verdelli citroenen geoogst worden. Verdelli citroenen worden van juli tot en met september geoogst. Het is een citroen afkomstig van de tweede bloeiperiode, die groen wordt geplukt", legt Bartolomé uit. "Omdat de eerste bloei omvangrijk was, verwachten we een kleinere oogst van Verdelli citroenen."

Bartolomé en zijn neef José Joaquín zijn de derde generatie van een bedrijf dat hun grootvader 40 jaar geleden oprichtte. "Mijn vader en mijn oom, die nu met pensioen zijn, helpen ons nog steeds een handje met hun kennis van de citroenteelt", vervolgt Bartolomé. "We zijn een klein bedrijf. De afgelopen drie jaar is onze afzet een beetje gegroeid naar ongeveer 4 miljoen kilo per jaar, maar we zijn gefocust op het jaarrond leveren van een kwaliteitsproduct. Onze klanten werken graag met ons merk, want het wordt zeer gewaardeerd door hun kopers."

"Daarom hebben we, zowel bij de afzet van Fino, Verna als Eureka citroenen, vrij stabiele seizoenen. We hebben niet zoveel te lijden als andere telers die in de vette jaren te fors hebben geïnvesteerd en een totaal andere manier van werken hebben aangenomen. Veel van die bedrijven zijn momenteel al hun bomen aan het rooien."

Voor meer informatie:
Hijos de Joaquín Rodríguez S.L.
C/ Rambla del Carmen, n.º 24
30110 Cabezo de Torres (Murcia) – Spanje
Tel: +34 968 83 27 32
[email protected]

Publicatiedatum: