Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kleinste Italiaanse kersenoogst in 30 jaar"

In Apulië bevindt het kersenseizoen zich in de eindfase. "Vorig jaar verlieten de laatste pallets met kersen ons pakstation op 10 juli, maar dit keer verwachten we het seizoen volgend weekend af te ronden, vanwege het aanzienlijke gebrek aan aanvoer, dat werd veroorzaakt door het zachte winterweer dat niet volledig voldeed aan de koudebehoeften van de planten, waardoor de opbrengsten tot 60 procent daalden, vooral voor het ras Ferrovia," zegt Vito Giuliano, sales manager van Orchidea Frutta, een bedrijf dat al 40 jaar actief is in de sector.

"De volumes die we op de markt brachten," voegt hij eraan toe, "bedroegen niet meer dan 60 ton per dag, vergeleken met vorig jaar, toen we op het hoogtepunt van het seizoen tot 150 ton kersen per dag konden vervoeren."

In de Apulische gebieden begon het seizoen ongeveer 20 dagen te vroeg. "We begonnen op 6 april met de oogst van de overkapte teelt en we verhuisden al op 17 april naar de open percelen. Aankopen van telers lieten gedurende het hele seizoen constant hoge noteringen zien, juist vanwege de lagere hoeveelheden, met een gemiddelde van 4-5 €/kg. De problemen met het hamsteren van de kersen waren vanaf het begin zichtbaar. We moesten de frequentie van het lossen uitstellen en de oorspronkelijk gevraagde hoeveelheden verlagen, in die mate dat we de export beperkten in vergelijking met het verleden en ons voornamelijk concentreerden op de binnenlandse markt. Het seizoen dat nu ten einde loopt, kan worden bestempeld als het seizoen met het laagste aanbod in de afgelopen 30 jaar," zegt Giuliano.

Wat zich echter uitbetaalde was de kwaliteit, met fruit van goede grootte en smaak. "Ondanks de lagere opbrengsten was het de hoge kwaliteit van de producten die zich uitbetaalde. Doordat de weersomstandigheden tijdens de oogst niet ongunstig waren, konden we een eersteklas product oogsten en verkopen. Dagelijks krijgen we positieve feedback van de groente- en fruithandelaren."

Voor meer informatie:
Orchidee Fruit
Via Zara 41
70018 Rutigliano (BA) - Italië
+39 080 4761003
[email protected]
orchideafrutta.it

Publicatiedatum: