Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Egyptische knoflookprijzen gaan weer stijgen"

"De Egyptische knoflookprijzen zijn dit seizoen verschillende keren gestegen door het beperkte aanbod en de grote vraag", zegt Mohamed Shaaban, General Manager van Garlico.

"De prijzen stegen direct aan het begin van het seizoen vanwege de halvering van de volumes in Egypte en zijn sindsdien herhaaldelijk gestegen. Telers bereiden zich nu voor om een voorraad knoflooktenen aan te leggen voor de aanplant in augustus. Daarom verwachten we eind juni een verdere prijsstijging. Er zal minder knoflook beschikbaar zijn, terwijl de vraag nog steeds hoog is," aldus Shaaban.

Volgens de general manager zullen exporteurs voor de uitdaging staan om een constante kwaliteit te handhaven tijdens de rest van het seizoen. "Het zal een uitdaging blijven om goede kwaliteit te vinden. Maar zelfs voor klasse II knoflook is er een sterke vraag vanuit Taiwan en Braziliƫ."


Tweede van rechts Mohamed Shaaban

De vraag naar Egyptische knoflook is dit seizoen uitzonderlijk hoog geweest. "We exporteerden meer dan in elk vorig seizoen naar Europa, vooral Spanje. Er was ook veel vraag vanuit de Verenigde Staten, Canada, Braziliƫ en Taiwan. Al onze markten bleven het hele seizoen lang een sterke vraag houden, met uitzondering misschien van Australiƫ," licht Shaaban toe.

"Bij Garlico hadden we op de vraag geanticipeerd met een aantal maatregelen, zoals het vergroten van het areaal en de aanschaf van een nieuwe sorteerlijn. Dit seizoen hebben we alleen knoflookrassen gebruikt met grote tenen, tot 7 cm, die we verkopen onder ons merk Zain. We hebben onze vaste klanten ook lagere prijzen geboden in vergelijking met de marktprijs."


Mohamed Shaaban met twee klanten in het pakstation van Garlico Egypt

Voor meer informatie:
Mohamed Shaaban
Garlico Egypt
Tel/Whatsapp: +20 111 309 5812
[email protected]
www.garlico-eg.com

Publicatiedatum: