Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nieuwe Britse uien eind juli beschikbaar"

Het planten in het grootste deel van het VK heeft dit jaar vertraging opgelopen en dat was voor de uiensector niet anders.

"Alles werd geplant op zeer natte grond en later dan normaal. Het is altijd een uitdaging als je te laat bent, plant je in verzadigde grond of wacht je nog even? Maar over het algemeen ging het goed, sommige percelen werden niet geplant omdat het gewoon te nat was", zegt Stephen Hedderly van Bedfordshire Growers.

"Het seizoen hangt nu af van het weer. April en mei waren goed, maar de recente koele en bewolkte omstandigheden zijn niet erg behulpzaam. De gewassen zijn variabel met een groei van 2,5 tot 5 echte bladeren, maar het is altijd goed om de positie van het gewas te beoordelen nu de langste dag in de komende 10 dagen nadert.

"Kwaliteitsuitdagingen waar we ons op moeten richten zijn valse meeldauw en een nieuwe plaag: de bonenzaadvlieg die dit jaar in een paar gebieden voor problemen heeft gezorgd, vervelend genoeg in sommige gebieden waar ze nog nooit eerder is gezien. Draadworm blijkt ook een uitdaging te zijn."

"Het seizoen 2023/24 is bijna afgelopen voor ons met de laatste rode en bruine rassen die worden gesorteerd. Zoals bij de meeste verpakkers in Europa gaat de aandacht nu uit naar de import, waarbij voornamelijk gewassen uit Egypte en het zuidelijk halfrond het VK binnenkomen."

"We zouden de nieuwe oogst beschikbaar moeten hebben tegen het einde van juli," besluit Hedderly.

Voor meer informatie:
Stephen Hedderly
Bedfordshire Growers
Tel: +44 1767 312403
[email protected]
www.Bedgrow.co.uk

Publicatiedatum: