Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
New Zealand Apples and Pears

"Hoewel kleinere appelen, is het een van de beste oogsten in jaren"

New Zealand Apples and Pears (NZAPI) heeft een daling van 11% in de export bekendgemaakt na de oogstraming van de sector. Naar verwachting zal de export dalen van de in januari 2024 berekende 21,2 miljoen kartons naar 18,9 miljoen kartons na de oogst, als gevolg van de variƫrende grootte van het fruit in de teeltgebieden.

De smaak en bewaarbaarheid van het fruit behoren echter tot de beste die de sector in jaren heeft gezien, dankzij de uitzonderlijke zomeromstandigheden. Lange warme dagen, droge omstandigheden en koelere nachten hebben gezorgd voor appelen met een uitstekende eetkwaliteit en een goede kleur bij de meeste rassen. "Nieuw-Zeelandse appelen zijn al populair op exportmarkten", zegt Karen Morrish, Chief Executive van NZAPI.

"Hoewel het fruit over de hele linie kleiner is dan verwacht, is het een van de beste oogsten in jaren. De vraag in onze belangrijkste exportmarkten is sterk, met fruit van zulke hoge kwaliteit dat consumenten steeds weer terugkomen voor meer. Het kleinere fruit kan worden toegeschreven aan de aanhoudende gevolgen van de cycloon Gabrielle van vorig jaar en de weersomstandigheden in het voorjaar," zegt Morrish.

"We hebben in al onze teeltregio's gezien dat het fruit kleiner is dan verwacht en dat het verpakken eerder klaar is dan gepland, wat betekent dat het fruit binnenkort minder beschikbaar zou kunnen zijn. Het smaakprofiel van de oogst van dit jaar is echter uitzonderlijk goed en biedt een geruststelling dat de bomen, getroffen door de cycloon van vorig jaar, zich beter hebben hersteld dan oorspronkelijk gedacht. De appelen die een exportkarton halen, zijn niet alleen de beste appelen van Nieuw-Zeeland, maar ook de beste ter wereld, en de oogst van dit jaar is daar het bewijs van," besluit Morrish.

Voor meer informatie:
Hanna Butler
New Zealand Apples and Pears
Tel: +64 22 4799 043
[email protected]

Publicatiedatum: