Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
DSR Logistics koopt nog eens vier trailers bij Dawsongroup Benelux

“Dankzij onze service in vijf jaar tijd gegroeid naar 45 wagens”

Tholen - Nog maar vijf jaar geleden sloegen de familie Roelandt, een van de meest vooraanstaande industriële bakkerijen in België, en familie Desoete de handen in elkaar en was DSR Logistics een feit. Begin 2020 nam de familie Desoete de overige aandelen over van de familie Roelandt. Voor Robin (27) en zijn broer Laurens Desoete kwam hiermee na jarenlang werk in het transport een jeugddroom van een eigen onderneming in vervulling.

In vijf jaar tijd is het wagenpark van het transportbedrijf uit Evergem, mede dankzij overnames, uitgegroeid tot maar liefst 45 vrachtwagens. "We zijn vooral gegroeid door een goede service. Klanten hebben niet alleen behoefte aan iemand die hun producten vervoert, maar naar een partner die zaken voor hen kan oplossen. Mensen helpen - een klant die een vraag heeft, een chauffeur met een probleem – is mijn grote drijfveer", vertelt Robin, die verantwoordelijk is voor de planning.

Het werkgebied van DSR Logistics is voornamelijk de Benelux, maar de auto's komen ook tot de vroegmarkt Rungis in Parijs en tot het Duitse Bremen en Hannover. Zo'n 50% van het transport bestaat uit AGF, de rest hoofdzakelijk uit het vervoer van vlees. "We werken vooral voor producenten die leveren aan de grote supermarktketens. Veel klanten bestellen in de ochtend en moeten dezelfde dag nog geleverd worden. Daarom leveren we 24 uur op 24 en 7 dagen op 7."

Fuel services
Al vrij snel na de oprichting nam DSR Logistics de logistieke dienstverlener Eurosun over. In 2023 volgde de transporttak van aardappelproducent Warnez, bestaande uit een achttal trekkers. "Door het wagenpark van de klant over te nemen en de hele logistiek voor hen uit te baten, kunnen wij het transport goedkoper maken. Daarbij bieden we een breed scala aan transportdiensten aan. Zo voorzien we de boeren van fuel services op het land."

En de plannen voor de toekomst? "Op het gemakje verder groeien. Als je kwaliteit levert, dan blijft het werk wel komen", lacht de jonge transportondernemer. "De grootste uitdaging is alleen om ook voldoende chauffeurs te vinden om het werk te doen. We werken nu vooral met Belgische chauffeurs, maar die zijn voor het weekendwerk steeds lastiger te vinden, dus dat vullen we ook aan met Poolse collega's."

Chereau als huismerk
In de razendsnelle groei die DSR Logistics doormaakt, heeft het in Dawsongroup Benelux een goede partner gevonden. Eerder kocht het transportbedrijf al een vijftal koeltrailers en inmiddels zijn de volgende vier besteld. "We werken nu al vier jaar met Dawsongroup Benelux en voor ons is het een perfecte samenwerking. Ze kunnen snel schakelen. Daarbij is Chereau ons huismerk, dus de keuze is niet zo moeilijk."

"Met Jannick van der Laan van Dawsongroup hebben we goed contact. We zijn vooral van het kopen, maar in drukke periodes kunnen we ook koeltrailers huren en dat is voor ons ideaal. In de toekomst zullen er zeker meer orders gaan volgen, want ik verwacht niet dat het werk af zal nemen", besluit Robin.

Voor meer informatie:
DSR Logistics
Weststraat 158 B
9940 Evergem
Tel: +32 9 235 40 50
[email protected]
www.dsrlogistics.be

Jannick van der Laan
Dawsongroup Benelux
Tel: +31 (0)10 495 29 55
[email protected]
www.dawsongroup.nl