Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel Goumans, ZON:

"Beschikbaarheid asperges wordt met de dag lastiger”

Tholen - Het vele water heeft dit jaar haar stempel gedrukt op het aspergeseizoen. "Aan de vraagkant hadden we dit seizoen geen enkel probleem, maar het bleek een hele opgave om asperges beschikbaar te krijgen en nu richting het einde van het seizoen al helemaal", vertelt Marcel Goumans, die dit jaar zijn debuut maakte als Product Manager bij ZON. "Ik heb meteen heel veel geleerd dit seizoen."

De schaarste leidt tot ongekend hoge prijzen vandaag de dag. "Veel telers voeren al geen product meer aan waardoor de volumes te laag zijn om de vraag in te vullen. Dit verklaart dan ook de hoge prijzen van deze week. Tegelijkertijd zie je minder klanten voor het product door dit hoge prijsniveau en kwaliteitsissues die door de weersomstandigheden zijn ontstaan. Ook via ons digitale platform (klok) kopen de afnemers precies wat ze nodig hebben. Er zit toch altijd een grens", constateert Marcel.

"Het water is dit seizoen echt de grootste tegenstander geweest. Hierdoor konden de mensen niet of veel te laat de velden op. De grote vraag is nu ook hoeveel schade de planten hebben geleden en wat dit betekent voor de volumes voor het komende seizoen. Al met al zijn het geen gloriedagen voor een aspergeteler. Ik ben erg benieuwd hoe dit volgend seizoen een vervolg krijgt. Heb je dan vanaf het begin mooi weer, dan kan het seizoen er ook weer meteen compleet anders uitzien. Het blijft toch een natuurproduct."

Voor meer informatie:
Marcel Goumans
ZON
Venrayseweg 102
5928 RH Venlo
Mob; +31 (0)6 41071951
[email protected]
www.royalzon.com