Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MRL overschreden op Egyptische sinaasappelen

De Europese voedselwaakhond RASFF maakt melding van de overschrijding van de MRL voor chloorpyrifos op Egyptische sinaasappelen bestemd voor de Spaanse markt. Het gebruik van chloorpyrifos als gewasbeschermingsmiddel is sinds 2020 verboden door de Europese Commissie vanwege de risico's voor de menselijke gezondheid.

Analyses hebben een concentratie van 0,086 mg/kg-ppm chloorpyrifos aan het licht gebracht, terwijl de maximaal toegestane limiet 0,01 mg/kg-ppm is. Chloorpyrifos wordt gebruikt bij de bestrijding van verschillende plagen. Blootstelling aan dit middel kan het zenuwstelsel ernstig aantasten en is vooral gevaarlijk voor kinderen. Symptomen zijn onder andere wazig zien, hoofdpijn, overgeven, diarree, stuiptrekkingen, motorische incoördinatie, een gevoel van benauwdheid op de borst en, in extreme gevallen, verlamming.

Bron: elcorreo.com

Publicatiedatum: