Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sterke concurrentie uit Spanje

Abrikozen trappen het Siciliaanse steenfruitseizoen af

"De steenfruitoogst op Sicilië is enkele weken geleden van start gegaan met de pluk van de abrikozen. In de tweede helft van juni zal volop geoogst worden. De afzet verloopt tot nu toe vlot, maar de vraag is nu ook niet overweldigend", vertelt Salvatore Lodico, die al vele jaren fruit exporteert.

Salvatore Lodico

"Dit jaar is de Spaanse concurrentie vanaf het begin voelbaar", zegt de ondernemer. "De Spaanse abrikozen zien er goed uit en zijn ook mooi verpakt, maar ze hebben niet de smaak van die van ons. Het verschil zal de komende weken nog duidelijker worden, wanneer de smaak van ons fruit volledig tot zijn recht zal komen. Zodra we klaar zijn met de vroege rassen, gaan we de hele zomer door met de middellate variëteiten. Op dit moment worden prijzen van €0,50 tot €0,70 per kilo genoteerd."

Deze perziken van het Tard Red ras zullen begin september volledig rijp zijn.

"Bij de perziken en de nectarines is het anders", onthult Lodico. "In de streek rond Canicattì bevinden ze zich pas in het beginstadium van de rijping. De maatsortering varieert van A tot AA en ik denk niet ze nog groter zullen worden. Maar dat is acceptabel en het is ook helemaal niet bepalend voor de smaak. De eerste perziken en nectarines die we al hebben geoogst, hebben de smaak zoals gebruikelijk."

Rijpe Royal Sweet perziken (foto van augustus vorig jaar)

"Hoewel het onze vroege perziken en nectarines zeker niet aan kwaliteit ontbreekt, maken we het verschil met onze late variëteiten, die tot ver in oktober geoogst worden. Op dat moment is er overigens ook niet veel product uit andere teeltgebieden op de markt. En vooral de perziken zijn dan uitstekend qua smaak. Momenteel hebben we nog geen goed zicht op hoe de prijzen zullen evolueren, dat zullen we pas in juli hebben. Maar op dit moment zijn ze alleszins zeer goed."

Publicatiedatum: