Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Citroenen van groot kaliber uit Argentinië

Droogte beïnvloedt maten van Mexicaanse citroenen en limes

Terwijl de VS een binnenlands citroenprogramma hebben vanuit Californië, importeert het land op dit moment ook citroenen uit Argentinië, en de import vanuit Mexico staat op het punt om te beginnen. Het Argentijnse programma is in mei gestart en loopt tot augustus. Hoewel de volumes aanzienlijk zijn, ontbreekt het dit seizoen aan diversiteit in grote maten. Argentinië heeft te maken gehad met regen tijdens het groeiseizoen, wat resulteert in een aanbod dat voornamelijk bestaat uit grote citroenen. De meest voorkomende maten zijn 115 ct, 95 ct en 75 ct. Er zijn weinig citroenen van 140 ct beschikbaar, en nog minder van 165 ct en 200 ct. "Door de natte groeiomstandigheden hebben de citroenen enige weersinvloeden ondergaan, wat resulteert in een kortere houdbaarheid," zegt Ronnie Cohen van Vision Global Group. "Hoewel de kwaliteit nog steeds verkoopbaar is, moeten ze snel worden verhandeld. Dit seizoen zijn ze niet geschikt voor langdurige opslag." Cohen voegt eraan toe dat de kwaliteit binnen de Tucuman-regio varieert. De vele teeltgebieden in Argentinië voor citroenen worden op verschillende manieren beïnvloed door het weer.

Het seizoen in Mexico is net begonnen en Vision Global is nog niet begonnen met zijn importprogramma. "Wat we echter hebben gezien is dat Mexico getroffen is door ernstige droogte en dat de bomen niet genoeg water hebben," zei Cohen. "Ze zijn gestrest en leveren daardoor kleiner fruit." Telers wachten wat langer om te beginnen met oogsten omdat ze proberen het fruit groter te krijgen. Vision Global verwacht in de komende twee weken te kunnen beginnen met de inkoop vanuit Mexico. Zodra het op gang is, zal het citroenprogramma van Mexico doorgaan tot december, of zelfs januari.


Mexicaanse citroenboom gestrest door de droogte

Minder concurrentie tussen Mexico en Californië
De aanvoer uit Argentinië en Mexico overlapt elkaar in juni en juli. Omdat Californië ook in het seizoen is, komt de citroenaanvoer in de zomer uit drie verschillende landen. Zowel Argentinië als Californië hebben te maken met fruit dat een groot formaat heeft door de hoeveelheid water die de bomen hebben gekregen. Hoewel er concurrentie is tussen de twee teeltgebieden, bereiken ze elk een andere geografische regio van het land. "Het noordoosten is het belangrijkste punt van binnenkomst voor citroenen uit Argentinië, waardoor er minder citroenen vanuit Californië per vrachtwagen naar het noordoosten hoeven te worden vervoerd." Mexico heeft dit seizoen ook kansen omdat het de enige regio is met een klein formaat profiel. "Met een overvloed aan grotere citroenen op de markt zal de vraag naar kleinere citroenen sterk zijn." Aangezien citroenen uit Californië en Mexico een ander grootteprofiel hebben, zal de concurrentie tussen de twee naar verwachting minder hevig zijn.

Limes
Mexico is Vision's belangrijkste bron voor limes en net als bij citroenen is de grootte beïnvloed door de droogte. "We zien vooral limes met de maten 200, 230 en 250", zegt Cohen. De overvloed aan kleine limes en het gebrek aan groot fruit heeft geleid tot een prijsverschil. Kleine limes zoals 250 ct en 230 ct maken momenteel 70 tot 80 procent van de teelt uit en de prijzen liggen tussen $14 en $16 FOB. De prijs van grotere (110 ct.) limes daarentegen ligt tussen $30 en $32 FOB. Dit grote prijsverschil en de algemene beschikbaarheid creëren uitdagingen voor alle maten: een overschot aan kleinere kalibers en een te grote vraag naar de grootste maten. "We hopen op wat verlichting in juli of uiterlijk in augustus, maar op dit moment is het van dag tot dag en van week tot week."

Voor meer informatie:
Ronnie Cohen
Vision Global Group, LLC
Tel: +1 917 930 7178
[email protected]
www.visionglobalgroup.com

Publicatiedatum: