Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe plasticvrije verpakking gelanceerd

Het laatste woord zal nog lang niet gezegd zijn over verpakkingen voor verse groenten en fruit, en Silbo lanceert een nieuwe verpakking om dat te benadrukken. Volgens Marcin Śpiewok, eigenaar van de Poolse verpakkingsfabrikant en bedenker van de nieuwe verpakking, betekent dit dat er nog veel ruimte is voor innovatie, het ontwikkelen van nieuwe vormen, het verbeteren van de opslag en voedselhygiëne, het versterken van barrières, het verbeteren van de functionaliteit en het naar een hoger niveau tillen van het marketingbelang van verpakkingen:

"Wat het ecologische aspect betreft, werken we voortdurend aan nieuwe verpakkingen. Een voorbeeld hiervan is het vervangen van plastic door papier. Plastic krimpfolies worden steeds vaker vervangen door papieren wikkels. Plastic zakken vinden ook hun vervangers. Wij werken aan dergelijke oplossingen. Naast papieren banderollen voor verse groenten en fruit, hebben we een papieren zakverpakking ontwikkeld die geschikt is voor zakkenvulmachines. Tot nu toe werden op dit soort machines alleen polyzakjes gebruikt, zoals plastic zakken die op rollen zijn gewikkeld en na het vullen automatisch worden geseald. Appelen worden meestal op deze manier verpakt, maar telers gebruiken het ook voor aardappelen. Dit werkt ook voor citrus en noten."

Nu heeft Silbo papieren zakken ontwikkeld voor deze verpakkingstechnologie, waardoor plastic volledig wordt geëlimineerd, legt Śpiewok uit. "Deze verpakking kan bruin of wit zijn en bedrukt worden met elk gewenst ontwerp. Het papier is FSC®-gecertificeerd, de bedrukking is gebaseerd op alcoholvrije inkten op waterbasis en de lijm, die ook op waterbasis is, kan volgens de instructies van de klant alleen op het laspunt worden aangebracht. Onze 'Reelbag' verpakking heeft twee grote vensters, die zorgen voor zicht op de binnenkant van de zak en voor ventilatie van het product. De vensters zijn beveiligd met biologisch linnen gaas en op verzoek van de klant kan de verpakking ook worden uitgerust met een handvat. Papier heeft een beperkte vochtopname, waardoor groenten en fruit langer vers blijven."

"We hebben het prototype van deze verpakking voor het eerst gepresenteerd op de Fruit Logistica beurs in Berlijn, waar het op grote belangstelling kon rekenen. Sindsdien ontwikkelen we verbeteringen aan deze verpakking, ook voor zwaardere gewichten, en ontvangen we aanvragen van potentiële klanten, voornamelijk uit Europa, maar ook uit de VS."

Silbo is een van de weinige bedrijven ter wereld die machines heeft om dit soort verpakkingen te produceren, zegt Śpiewok: "Hoewel het ontwerp van Reelbags eenvoudig lijkt, is de productietechnologie uniek. Tot nu toe hebben we dit type verpakking aangeboden in de vorm van monomateriaal polyethyleen zakken met gaas, bedoeld voor vereenvoudigde recycling."

Voor meer informatie:
Marta Paprocka
Silbo
[email protected]
www.silbo.pl
www.silbopackaging.com

Publicatiedatum: