Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goede kwaliteit knoflook, maar hoge zeevrachtkosten temperen afzet"

Het nieuwe seizoen van de Chinese knoflookoogst begon in mei. De huidige teeltgebieden zijn grotendeels geoogst. De eerste partij knoflook voor export zal binnenkort worden verzonden. "Door de lage temperaturen in het begin van het seizoen werd verwacht dat er minder knoflook op de markt zou komen. Echter, tijdens de oogstperiode was het weer in de teeltgebieden gunstig en zonder regenval, waardoor de algemene kwaliteit van de knoflook dit seizoen erg goed was," zegt Wang, hoofd van de verkoopafdeling van Jining Shangzhuo Food Co, Ltd.

Hij merkte op dat de recente marktprijzen voor knoflook inconsistent zijn geweest. Veel handelaren staan te popelen om grote pakketten te verzenden, wat de prijzen heeft opgedreven. "We hebben net een grote order ontvangen van knoflook van 5.0-kwaliteit tegen een FOB-prijs van 1220 USD per ton (bij benadering, onder voorbehoud van schommelingen)."

"Wat de export betreft, is de vraag de laatste tijd over het algemeen gestegen, maar de stijgende verzendkosten sinds mei hebben de kosten voor de export van knoflook aanzienlijk opgedreven. Momenteel kost het verschepen van de haven van Qingdao naar de NWC-havens ongeveer 6700-7000 USD per ton, waardoor de exportkosten aanzienlijk zijn gestegen."

Naast knoflook zijn gember, uien, appelen en peren de belangrijkste exportproducten van Jining Shangzhuo Food Co. Het bedrijf heeft GAR-, BRC- en Sedex-certificaten.

Voor meer informatie:
De heer Wang
Jining Shangzhuo Food Co.
whatsapp: +8613213293300///+8617362151011
[email protected]
www.shangzhuofood.com